Peste 850.000 de turiști au vizitat, în 2017, obiective turistice din județul Hunedoara

Numărul vizitatorilor în principalele obiective din județul Hunedoara este în continuă creștere, după cum arată statisticile întocmite de Agenția de Dezvoltare Economico-Socială a județului Hunedoara.

Potrivit cofrelor prezentate de ADEH, peste 852.000 de turişti au vizitat anul trecut principalele obiective turistice din județul Hunedoara, numărul fiind mai mare cu 11,37% comparativ cu anul 2016, conform datelor furnizate de administratorii obiectivelor hunedorene.

Cele mai vizitate obiective în 2017 au fost Castelul Corvinilor, Sarmizegetusa Regia, Cetatea Deva sau obiectivele aflate în subordinea Muzeul Civilizației Dacice și Romane. Cea mai mare creștere a numărului de turiști a fost înregistrată de Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara, cu peste 32.600 de bilete vândute în plus în 2017, față de anul precedent. Niciunul din obiectivele turistice hunedorene nu a înregistrat scăderi ale numărului de vizitatori în 2017.

”Judetul Hunedoara își așteaptă și anul acesta vizitatorii cu o mulțime de obiective turistice deosebite, începând de la castele, situri arheologice, biserici și până la parcuri naționale. Hunedoara, milioane de ani de povești și legende! Hunedoara e frumoasă!”, spune Radu Barb, directorul ADEH.