”Festivalul Primăverii Chinezești în România” / Eveniment multicultural organizatla Petrila

Home Educație ”Festivalul Primăverii Chinezești în România” / Eveniment multicultural organizatla Petrila
”Festivalul Primăverii Chinezești în România” / Eveniment multicultural organizatla Petrila

Festivalul Primăverii, atât pentru poporul din China cât și pentru cei care iubesc cultura chineză de pe tot cuprinsul globului, este cel mai important moment din an care marchează intrarea în Anul Nou Chinezesc (16 februarie 2018).

Scena Casei de Cultură ”Ladislau Schmidt” din Petrila găzduiește un eveniment special dedicat iubitorilor culturii poporului chinez, organizat de Universitatea Petroșani, Universitatea de Limbi Beijing și Institutul Confucius, în colaborare cu Primăria orașului Petrila, la data de 9 februarie 2018, începând cu ora 14:00.

”Festivalul Primăverii Chinezești în România”, un program susținut de Asociația ”Lirica” Petroșani, Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” Petrila, Clubul Copiilor din Petrila și Petroșani, CSS Petroșani și Casa de Cultură ”Ladislau Schmidt” din Petrila.

Istoria marcării acestui moment se regăsește în China încă din timpuri străvechi fiind cunoscut de peste 4000 de ani, în această perioadă desfășurându-se multiple activități culturale.

Așa cum este pentru europeni ”Crăciunul”, pentru chinezi ”Festivalul Primăverii” este momentul de a fi alături de cei dragi, de familie și prieteni cu bucurie și speranță.

Sărbătoarea Primăverii în China se încheie cu ”Festivalul Lampioanelor”, în cea de-a 15 a zi a primei luni din Noul An Chinezesc.