Sâmbătă se dă startul Cupei Pasul Vîlcan la schi

Home Reportaj Sâmbătă se dă startul Cupei Pasul Vîlcan la schi

Stațiunea turistică Pasul Vîlcan găzduiește sâmbătă, 3 februarie 2018, cea de-a V-a ediție a concursului de schi dotat cu Cupa Pasul Vîlcan.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul local al municipiului Vulcan, în cadrul festivalului sporturilor de iarnă intitulat ”Zăpezile Bucuriei”. Potrivit primarului Gheorghe Ile, la acest concus sunt așteptați un număr cât mai mare de spotivi, iubitori de schi alpin, cu vârsta cuprinsă între 5 și 60 de ani, cu atât mai mult cu cât înscrierea în competiție este gratuită.

”Concursul de schi alpin se va desfăşura în data de 03.02.2018 pe pârtia de schi de la staţia de debarcare a telegondolei,într-o singură manşă conform particularităţilor de vârstă.Timpul celui mai rapid participant va determina câştigătorii concursuilui pentru fiecare categorie.Traseul va avea aproximativ 10-15 porţi”, explică primarul Gheorghe Ile.

Concusul este organizat pe 3 categorii de participanți, după cum urmează:

CATEGORIA FETE/BĂIEȚI
I Până în 6 ani
II 7 – 9
III 10 – 13
IV 14 – 17
V 18 – 25
TINERI – VETERANI

CATEGORIA FETE/BĂIEȚI
I 26 – 35ani
II 36- 49
III 50 – 60
IV Peste 60

Arbitrajul va fi efectuat de către membrii Clubului Sportiv Şcolar Petroşani și sportivi veterani.
Cronometrajul va fi asigurat cu aparatură electronică , de personal calificat cu o experienţă bogată in organizarea de astfel de concursuri.

Înscrierile se vor face începând cu data de 02.02.2017 ( telefonic la numărul 0751222293) și în data de 03.02. începând cu ora 9,00 la Apres Schi. Documentele pentru înscriere sunt: copia certificatului de naştere sau cartea de identitate, acte care vor fi depuse la secretariatul concursului in momentul ridicarii numarului de participare la concurs. 6.Validarea înscrierilor se va face intre orele 10,15 -10,30 de către secretariatul concursului.

Recunoaşterea traseului de concurs se va face intre orele 10,15-10,45 în scopul familiarizării ,schiind uşor în derapaj prin porţile montate pe traseu.Schiatul prin porţi în stil de competiţie atrage dupa sine descalificarea. Pentru protejarea treseului de concurs se limitează numărul de parcurgeri la maxim o coborâre pentru fiecare concurent.

Startul concurusului este programat pentru ora 11,00 dar concurenții snt invitați să fie prezenți în zona de start cu cel puţin 15 minute inainte de ora oficială de start.

Organizatorul va oferi pentru participanţii aflaţi pe primele trei locuri in clasamentul final al etapei și diplome atât pentru primii trei clasați la toate categoriile cât și pentru ceilalți sportivi.

Foto: arhiva Exclusiv