Programul cultural-artistic al anului 2018 din municipiul Lupeni, subiect al unei noi dezbateri publice inițiate de autoritățile locale

Home Administrație Programul cultural-artistic al anului 2018 din municipiul Lupeni, subiect al unei noi dezbateri publice inițiate de autoritățile locale
Programul cultural-artistic al anului 2018 din municipiul Lupeni, subiect al unei noi dezbateri publice inițiate de autoritățile locale

Nu doar în ceea ce privește activitățile edilitar-gospodărești s-au făcut pași importanți înainte, în ultimii ani, la Lupeni. Este evident pentru orice om de bună credință că viața socială și culturală a oamenilor din această localitate a Văii Jiului a cunoscut o din ce în ce mai mare efervescență. Zeci de spectacole, fie ele organizate în plan local sau de invitații autorităților locale a făcut ca Palatul Cultural Minerul să fie valorificat cu o frecvență demnă de invidiat.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță își propune ca acest trend de dezvoltare a vieții culturale și artistice să se mențină și în acest an. Motiv pentru care, pe agenda publică figurează deja, și pentru acest an, numeroase acțiuni culturale, artistice, educaționale sau sportive care vor fi susținute de către municipalitate. “La început de an, constatând necesitatea aprofundării bugetului local al municipiului Lupeni pentru anul 2018, consider oportună stabilirea unor evenimente cultural-artistice, științifice și sportive pe care să le avem în vedere și să le organizăm în mod corespunzător. Evenimentele, pe care le propunem analizei și dezbaterii publice, tuturor celor interesați, au fost cuprinse într-o listă-program pe care am întocmit-o ținând cont de evenimentele aprobate de Consiliul Local al municipiului Lupeni în anii precedenți și de sumele alocate. Programul pe care îl propun nu este unul exhaustiv sau strict în privința perioadelor propuse pentru organizare, așa cum, în aceeași măsură, dincolo evenimentele pe care le putem cuprinde în acest Program anual, vom putea aproba și alte evenimente pe care le vom considera oportune sau benefice pentru comunitate”, spune Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

În acest sens, autoritățile locale din municipiul Lupeni, au lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind aprobarea programului actiunilor culturale, știintifice, artistice, sportive și de agrement pentru anul 2018.
Dezbaterea publică este prevăzută să aibă loc în data de 21 februarie 2018, de la ora 14,00 în Sala de ședinte din cadrul Primăriei Municipiului Lupeni.

Până atunci, proiectul de hotărâre, însotit de anexele aferente, poate fi consultat la avizierul Primăriei Municipiului Lupeni și se poate obtine, în copie, pe bază de cerere depusă la Registratura Primăriei municipiului Lupeni, de toți cei interesați. Reprezentanții Primăriei Lupeni precizează că orice fel de propuneri, sugestii sau recomandări pe marginea proiectului de hotărâre se primesc la sediul Primăriei Municipiului Lupeni – Registratură, sau pot fi transmise prin fax la numărul 0254/560.515 sau în format electronic la urmãtoarea adresă de e-mail: primaria@e-lupeni.ro, până în data de 19.02.2018, ora 11.00, după cum se arată într-o informare a Primăriei Lupeni.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță apreciază că prin susținerea acestui tip de evenimente, proiectul cultural ”Lupeni-Capitala Culturală a Văii Jiului”, foarte bine primit în comunitatea locală, continuă și în anul 2018, un an în care România va marca, și din acest punct de vedere, Centenarul. În acest scop, Primăria a cuprins și un buget inițial pentru susținerea evenimentelor cultural-artistice în valoare de 600.000 de lei.