Ziua Cititului Împreună marcată la Colegiul ”Dimitrie Leonida” din Petroșani împreună cu scriitorul Marian Boboc

Home Educație Ziua Cititului Împreună marcată la Colegiul ”Dimitrie Leonida” din Petroșani împreună cu scriitorul Marian Boboc
Ziua Cititului Împreună marcată la Colegiul ”Dimitrie Leonida” din Petroșani împreună cu scriitorul Marian Boboc

Poetul, documentaristul și jurnalistul Marian Boboc a fost zilele trecute oaspetele Colegiului Tehnic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani (al cărui absolvent este) pentru a le vorbi elevilor angrenați în cadrul proiectului didactic ROSE despre literatură și despre activitatea sa scriitoricească. Evenimentul a avut loc în avanpremiera Zilei Inernaționale a Cititului Împreună, marcată în întreaga lume la 1 februarie.

Marian Boboc le-a prezentat elevilor o altă imagine, pe înțelesul lor, a literaturii, a importanței cititului în viață. De asemenea, le-a recitat din poeziile sale și le-a vorbit despre cărțile sale ce cuprind o vastă documentare asupra istoriei mineritului, și nu numai, din Valea Jiului. La final, trei dintre elevii ce au pus cele mai frumoase, mai pertinente și interesante întrebări au primit din partea invitatului nostru cărți cu autograf”, a declarat prof. Ana Maria Cercel, coordonator program ROSE la Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani.