Punct final în pregătirea Bugetului local al anului 2018, la Vulcan

Home Administrație Punct final în pregătirea Bugetului local al anului 2018, la Vulcan
Punct final în pregătirea Bugetului local al anului 2018, la Vulcan

Până la momentul când consilierii locali se întâlnesc pentru dezbaterea și aprobarea Bugetului Local pentru 2018, mai sunt doar câteva zile, iar echipa primarului Gheorghe Ile finalizează ultimele detalii ale proiectului de Buget cu care Administrația Publică Locală va merge în fața Consiliului local pentru a solicita aprobarea acestuia. Dezbatarea bugetului local în Consiliul Local de la Vulcan este programată pentru luni, 12 ianuarie.

Potrivit primarului Gheorghe Ile, în Proiectul de buget sunt cuprinse și în acest an toate propunerile venite și din partea cetățenilor, care au participat la dezbaterea publică organizată săptămâna trecută la sediul Primăriei. Ile apreciază însă că o parte dintre propunerile cetățenilor erau deja cuprinse în agenda de lucrări și activități ale Consiliului Local.

Prezent la dezbateri, Alexandru Trestian a cerut, spre exemplu, reprezentanților administrației publice locale să aloce, în limita fondurilor disponibile, sumele necesare pentru amănunte importante legate de activitatea de la Clubul Pensionarilor. Pe lângă cele legate de schimbarea scaunelor și a jocurilor folosite de pensionari ( table, șah ), acesta a solicitat și amplasarea unei camere de supraveghere video, pentru evitarea unor posibile evenimente nedorite.
Acesta a solicitat și amplasarea unei tribune pentru spectatori la Sala de Sport din Cocoșvar.

Fazekas Alexandru- un alt cetățean prezent la dezbatere a cerut primarului municipiului Vulcan, să intervină pe drumul de pe strada Morii și să amplaseze și pe strada Bazinului pubele de gunoi.

Baleia Cristian a cerut explicații legate de posibilitatea extinderii rețelei de gaz metan în zona Coliniei Țărănești din Sohodol. Primarul Gheorghe Ile a oferit explicațiile legate de ceea ce administrația publică locală poate face, în acest sens. Conform legii, sijngurul mod în care se poate angaja un proiect de acest gen, trebuie să pornească din inițiativa cetățenilor adresată direct firmei de resort, în acest caz EON, care în baza unui studiu de fezabilitate, poate decide dacă investiția este sustenabilă sau nu.

Leonte Traian a cerut un răspuns legat de construirea unui WC public în zona stației de taximetre. Răspunsul oferit de primarul Vulcanului face referire la cuprinderea acestui proiect în programul de lucrări publice, împreună cu un WC în zona pieței.

Simion Spiridon, președintele Asociației Seniorilor, a cerut să se facă ceva cu malurile surpate ale pârâului Mohora, care afectează curțile mai multor locuitori din proximitatea albiei acestuia. Primarul Gheorghe Ile a precizat că au fost demarate discuțiile cu Garda de Mediu și că realizarea unui proiect pentru soluționarea acestei probleme se găsește pe agenda de intervenții cu titlu de prioritate.

Gheorghiță Rad a cerut să i se spună dacă pe lista de reabilitări de alei, trotuare, trepte, se găsesc și cele care fac legătura între bulevardul Mihai Viteazul și blocurile 17 și 18. Răspunsul primit este afirmativ, cu aplicare în acest an.

Propunerile consilierului local Florin Govor se regăsesc deja pe lista de lucrări programate pentru derulare, respectiv: modernizarea parcului Avram Iancu, realizarea unui staționar nou în Crividia. Consilierul a mai cerut și turnarea unui strat protector la intrarea elevilor de la școala nr.4.

Președintele Clubului Sportiv Mihai Viteazul, – Gheorghe Duna a solicitat alocarea de fonduri pentru reparații la incinta clubului și pentru susținerea cu un buget suplimentar a unora dintre activitățile sportive, care cer cheltuieli legate de deplasarea și masa sportivilor. Primarul Vulcanului a precizat că la această oră este dificil să se discute alocarea de fonduri suplimentare pentru secțiile sportive.