Eurodiet / Sfaturi pentru sănătate

Home Educație Eurodiet / Sfaturi pentru sănătate
Eurodiet / Sfaturi pentru sănătate

În ultima perioadă ești din ce în ce mai stresată, ai observat că mănânci mai mult și nici măcar nu te interesează orele la care sustragi dulciurile din dulap, stai ore întregi în fața laptopului, iar drumul spre casă îl faci exclusiv cu mașina? În acest caz nu are nici un sens să te miri că te-ai îngrășat și nu te simți confortabil. În plus, știai că sedentarismul, alimentația hipercalorică, consumul excesiv de grăsimi saturate și dulciuri rafinate sunt principalii factori care produc obezitate?

Știai ca 21,3% dintre românii cu vârsta peste 18 ani suferă de obezitate, iar datele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) arată că obezitatea se asociază cu un risc crescut de boli cronice printre care se numără și diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, boala coronariană și unele forme de cancer, dar și cu scăderea speranței de viață? De tine depinde modul în care alegi să trăiești, sănătos sau bolnav?

Dacă te regăsești în cele scrise mai sus, ar fi bine să începi cu optimizarea stilului de viață. Renunță la fumat, la alcool, ai grijă să ai o alimentație sănătoasă și un comportament alimentar normal, prin respectarea celor trei mese principale pe zi și două gustări. Nu te lăsa dominată de gândurile negative sau de grijile zilnice, mai bine rezolvă-le cu calm si seninătate, în felul acesta vei câștiga o viață mai lină și mai bună calitativ. Fă plimbări zilnice sau urcă scările în loc să folosești liftul și petrece timp de calitate alături de cei dragi!

Sursa: Eurodiet România