Avalanșă de competiții sportive în stațiunea Straja

Home Reportaj Avalanșă de competiții sportive în stațiunea Straja
Avalanșă de competiții sportive în stațiunea Straja

Timp de două zile, în 17 și 18 februarie, stațiunea turistică Straja găzduiește mai multe competiții de schi și divertisment pentru turiștii care aleg să petreacă aici finalul acestei săptămâni.

Astfel, potrivit unei frumoase tradiții, sâmbătă, 17 februarie va fi aniversat, pentru a 18-a oară, ursul Baloo, mascota stațiunii Straja. Cabanierii de la Complexul Montana, în grija cărora se află Baloo, i-au pregătit și pentru vârsta ”majoratului” un tort pe care i-l vor oferi în aplauzele celor care-l îndrăgesc (în special copiii), în jurul orelor 13,00. În avanpremiera acestui eveniment, pe pârtia Sf. Gheorghe va avea loc un concurs de schi, dotat cu ”Cupa Baloo”. Organizatorii informează că, pentru acest concus, înscrierile se fac între 9:30 si 11:00, la Terasa Montana. De la ora 11,00 este prevăzute derularea efectivă a competiției de schi, urmând ca participanții să fie invitați, de la ora 13,00 la festivitatea aniversară a ursului Baloo pentru a-i cânta ”La Mulți Ani”, urmând ca, mai apoi, de la ora 13:30 să aibă loc premierea competitorilor la ”Cupa Baloo”, eveniment ce va avea loc la Terasa Montana.

Tot pe data de 17 februarie este progamată o altă competiție de schi în stațiunea Straja. De data aceasta este vorba despre un concurs destinat iubitorilor de schi și snowboard, organizat de Uniunea Națională a Srudenților din România. Aceștia se vor putea întrece în concursul de slalom care se va derula pe pârtia Sf. Gheorghe, cu începere de la ora 13,00.

Duminică, 18 februarie, respectând o altă frumoasă tradiție, Primăria Municipiului Lupeni și Consiliul Local Lupeni,  în colaborare cu Școala de Schi și Snowboard Straja, organizează o nouă ediție a Cupei Straja la schi, proba de slalom pe pârtia Sf. Gheorghe. Concusul este rezervat schiorilor cu vârsta de peste 14 ani.

Înscrierile se fac la recepția Școlii de schi și snowboard Straja, zilnic, între orele 9:00 si 10:00, până la data și ora desfășurării concursului, respectiv 18 februarie 2018, ora 11,00. Primii 3 timpi de la fiecare categorie câștigă diplome, medalii, cupe. Locul 1 la fiecare categorie câștigă o invitație la Festivalul de muzică electronică ”Sunete de Munte”, care va avea loc în Stațiunea Straja în perioada 2-4 martie 2018.

Tot în Munții Vîlcan, în stațiunea de pe celălalt versant al masivului Straja, la Pasul Vîlcan, este programată o altă competiție de schi alpin. Cupa ”Schiorului Vulcănean” își așteaptă competitorii sâmbătă, 17 februarie de la ora 11,00. Concursul este organizat de Asociația Pasul Vîlcan.