Furnizorul de energie E-Distribuție Banat sub lupa autorităților locale hunedorene

Home Economie Furnizorul de energie E-Distribuție Banat sub lupa autorităților locale hunedorene
Furnizorul de energie E-Distribuție Banat sub lupa autorităților locale hunedorene

Instituția Prefectului – Județul Hunedoara a organizat joi, 15 februarie, o întâlnire de lucru între reprezentanții instituției, conducerea UAT-urilor hunedorene și reprezentanții furnizorului de energie E-Distribuție Banat.

Ședința, desfășurată la Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara – sala Spiru Haret, a fost prima întâlnire între un distribuitor de utilități și administrația hunedoreană.  Aceasta vine ca urmare a întâlnirii regionale din luna octombrie 2017, desfășurată la Timișoara, între prefecții din Regiunea Vest și conducerea regională a E-Distribuție.

La întâlnirea de joi a participat din partea Instituției Prefectului, prefectul județului Fabius Tiberiu Kiszely, subprefectul Dorel Ovidiu Bretean, deputatul Ilie Toma, membru al Comisiei pentru Industrii și Servicii din cadrul Camerei Deputaților, iar din partea Enel, Mario Allella, director Regiunea Banat al E- Distribuție și Nicolae Ciobanu, inginer șef zona Deva E-Distribuție Banat.

Dezbaterea a fost inițiată de prefectul județului Hunedoara cu scopul de a analiza problemele legate de furnizarea energiei electrice, pe fondul întreruperilor frecvente a alimentării cu energie a populației din județul Hunedoara în ultimele luni și în scopul evaluării măsurilor ce trebuie luate de ambele părți, autorități și distribuitor, pentru a atenua efectele negative asupra bunei desfășurări a activităților economico-sociale din județ.

Primarii hunedoreni au avut ocazia să își exprime opiniile referitoare la activitatea distribuitorului de energie din județ, să adreseze întrebări conducerii E-Distribuție și să discute punctual pe situațiile apărute la nivelul administrației publice locale.

Principalele nereguli identificate se referă la comunicarea deficitară cu abonaţii prin numărul de dispecerat, repunerea în funcţiune a sistemului, în special în cazul întreruperii alimentării cu energie electrică în urma fenomenelor meteorologice periculoase, necesitatea unor investiții pentru modernizarea și extinderea reţelelor de medie și joasă tensiune, numărul redus de echipe de intervenţie în județ, probleme întâmpinate în obținerea avizelor de la distribuitor și cuantumul  tarifelor de conectare și racordare la rețeaua electrică.

Reprezentanții E-Distribuție au dat asigurări că vor analiza fiecare sesizare primită din partea autorităților hunedorene, urmând să identifice  pentru fiecare caz soluții viabile. De asemenea, au transmis că în perioada următoare vor încerca să eficientizeze comunicarea cu consumatorii. Conducerea regională a operatorului de energie le-a comunicat primarilor că pentru acest an, E-Distribuție alocă 130 milioane lei pentru investiții în Regiunea Vest, fiind vizat și județul Hunedoara.

Prefectul județului a insistat ca în cazul unor avarii sau lucrări de mentenanță, distribuitorul de energie electrică să comunice în timp util  autorităților locale și cetățenilor durata reală estimată pentru remedierea deficențelor. Totodată, a propus organizarea unor întâlniri punctuale pentru soluționarea problemelor deosebite cu care se confruntă consumatorii de energie, inclusiv probleme de avizare sau care privesc soluțiile tehnice pentru diverse lucrări pe care E-distribuție la are în vedere.