Laurențiu Nistor: ”Voucherele de vacanță, un sprijin real pentru turismul românesc”

Home Economie Laurențiu Nistor: ”Voucherele de vacanță, un sprijin real pentru turismul românesc”

Județul Hunedoara este tot mai căutat de turiști. În 2017, Castelul Corvinilor a înregistrat un număr de 333.334 de vizitatori, mai mult cu 33.000 faţă de 2016. La  cetatea dacică Sarmizegetusa Regia au ajuns, anul trecut, peste 70.000 de turişti, în creștere față de 2016.

Pentru 2018, obiectivul autorităţilor judeţene este dezvoltarea activităţii de turism în zona cetăţii Sarmizegetusa Regia, intenţionându-se şi o creştere a veniturilor obţinute.

Președintele PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor consideră că, în acest context, acordarea voucherelor de vacanță, o măsură bine reglementată și accesibilă pentru toți angajații din sistemul bugetar, vine în sprijinul turismului românesc. Valoarea voucherului este de 1.450 lei de persoană. Estimările sunt că fiecare familie va mai aloca bani în plus pentru a-și petrece vacanța în România, fapt benefic pentru afacerile din industria turismului autohton.

”Operatorii vor avea rezultate, vor crește investițiile, dar și locurile noi de muncă în acest domeniu. Voucherele de vacanţă vor putea fi acordate de orice instituţie publică, începând de la 1 ianuarie 2018, iar pentru acest lucru sunt bugetate 1,7 miliarde de lei. Practic, cele 1,7 miliarde de lei alocate de Guvernul României sunt investiți în susținerea turismului național în mod transparent și sigur”, spune deputatul Laurențiu Nistor.

Acesta arată că Ordonanța de urgență mai prevede că, începând cu data de 1 decembrie 2018, operatorii economici vor acorda angajaţilor primele de vacanţă numai sub forma voucherelor de vacanţă, în cuantum egal cu contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit, în condiţiile legii, pentru un salariat.

”Dacă în anul trecut, s-a înregistrat o creștere cu 20% a românilor care au ales o destinație turistică autohtonă față de 2016, în 2018, după intrarea în vigoare a voucherelor de vacanță, cifra se va dubla, spun specialiștii. Pentru județul nostru aceste estimări sunt de bun augur, având în vedere potențialul uriaș pe care îl avem în turism”, este de părere Laurențiu Nistor, liderul PSD Hunedoara.