Lucian Heius (PNL): ”Mediul privat din România este supus unei golăneli fiscale”

Liderul PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuș este de părere că de un an de zile, mediul privat din România este supus unei golăneli fiscale de către guvernul PSD-ALDE.

Acesta justifică afirmația, arătâd că, în tot acest timp, Codul Fiscal a fost modificat de 261 de ori, creându-se un haos total în aplicarea lui. ”Dacă azi, am mai vorbi de principiul predictibilității fiscale am da dovadă de maximă ipocrizie. Dar foarte grav este  faptul că s-a renunțat și la principiul echității fiscale și astfel, s-a ajuns la situația ca un român să lucreze 2 ore/zi și să fie obligat să plătească înapoi ca și când ar lucra 8 ore/zi. – Să ai un venit lunar de 500 lei și să fi obligat să achiți contribuții ca și când ai câștiga 1900 lei-.Deci, unde mai există echitatea fiscală  ce prevede ca sarcina fiscală să fie stabilită în funcție de norma venitului?”, se întreabă Lucian Heiuș.

Acesta arată, de asemenea, că s-au mărit salariile  bugetariilor, ca apoi, guvernul PSD-ALDE să transfere contribuțiile de  la angajator la angajat- singurul obiectiv al acestei decizii fiind doar diminuarea creșterii venitului net al bugetarilor, iar întru-un singur an de guvernare s-a produs un haos fiscal, care a dus la reducerea investițiilor private în economie cu cca. 20%.

Mai mult, crede liderul PNL Hunedoara, introducerea de la 1 ianuarie 2018 a plății defalcate a TVA-ului, a crescut birocrația în domeniul fiscal și a dus la creșterea costului de administare a firmelor. Practic, se forțează introducerea impozitului pe cifra de afaceri în locul impozitului pe profit. De asemenea, s-a introdus plata contribuției pentru sănătate pe dividende, și s-au aplicat multe alte măsuri, doar pentru a satisface foamea de bani a guvernului     PSD-ALDE, bani pe care să-i cheltuiască în folosul lor și nu al românilor!!

În schimb, arată Lucian Heiuș, prețurile au crescut într-un ritm alarmant, afectând grav puterea de cumpărare a pensionarilor  și a celor cu venituri mici.

”În județul Hunedoara se vor închide școli! Nu s-a construit un kilometru de autostradă, sau un spital! În schimb, a crescut acciza la carburanți, s-au scumpit creditele și a  crescut cursul de schimb leu-euro. Tot ce s-a întâmplat în economie sub guvernarea PSD – ALDE este o golăneală fiscală ce aduce beneficii doar guvernanților și clientelei lor politice, iar marii pierzători sunt românii care sunt sfidați și batjocoriți”, a mai declarat deputatul Lucian Heiuș, președintele PNȘ Hunedoara.