Succes maxim în provocarea sportivă noctură din Parâng

Home Reportaj Succes maxim în provocarea sportivă noctură din Parâng
Succes maxim în provocarea sportivă noctură din Parâng

Inițiat de unul dintre sportivii emblematici ai Văii Jiului, Marius Avram Iancu, evenimentul sportiv ”Parângul Night Challange” a ajuns anul acesta la ediția a V-a. Cu siguranță mobilizați de succesul apreciatului sportiv din Petroșani, pentru organizarea ediției din acest an a competiției de alergare montană noctură din masivul Parâng, și-au dat concursul Asociația Sportivă Bike &Run Petroșani, Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Complexul turistic ”Hotel Rusu”, dar și un număr semnificativi de sponsori.

Dincolo de excelenta organizare a ediției din acest an, Parângul Night Challange a reunit la start peste 120 de sportivi, atât din regiunea Văii Jiului, cât și alergători de performanță din întreaga Românie, atrași atât de renumele competiției, cât și de traseul provocator care impunea o tură de alergare nocturnă de 4,5 km, pe o diferență de altitudine de aproape 1000 de metri, de la Hotel Rusu până pe vârful Parângului Mic. În plus, competiția a inclus și un traseu de concurs rezervat iubitorilor de schi de tură, dar și un traseu special pentru cei mai mici dintre concurenți.

Dincolo de rezultate și clasamente, pe care le puteți regăsi în ele mai mici detalii pe situl oficial al competiției (http://parangulnight.bike-run-petrosani.ro/), este demn de apreciat efortul tuturor concurenților, așa cum este demn de aplaudat succesul tuturor celor care au reușit să treacă linia de sosire în intervalul de timp specificat de organizatori.

Laureații ediției a V-a a ”Parângul Night Challange” au fost răsplătiți cu premii, dar și cu dimplome, medalii și cupe menite să le ateste performanța obținută la acest concurs. Premiile au fost înmânate chiar de către primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, prezent la acest eveniment. ”Și ediţia din acest an, a V-a, a competiţiei montane „Parângul Night Challenge” s-a bucurat de un real succes, mai ales prin numărul mare de participanţi, printre ei fiind şi copii. Evenimentul organizat de „Bike & Run” Petroşani, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Petroşani, în calitate de co-organizatori a depăşit toate aşteptările, această acţiune sportivă devenind deja o tradiţie. De această dată, sufletul evenimentului – Avram Iancu – nu a fost singur, alături fiindu-i şi Levente Polgar, ei fiind participanţi la concursul Arctic Ultra 6633 care va avea startul în data de 9 martie. Le urez succes şi îi felicit pe toţi cei care s-a implicat pentru ca acest eveniment să depăşească toate aşteptările”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

În plus, pentru toți participanții la competiție, dar și pentru cei care și-au dorit să-i cunoască, într-un cadru destins, pe temerarii sportivi ai Parângului, grație Complexului Hotel Rusu, anul acesta a fost organizată și o petrecere specială după finalizarea concursului, eveniment găzduit la eleganta sală ”Rusu Grand Balroom”, loc în care a avut loc, de altfel, și festivitatea de premiere. ”Mă bucur că am putut să fim gazdele acestui importat concurs sportiv, dar și gazdele unor sportivi de succes ai României, așa cum mă bucur că am putut intemedia o frumoasă întâlnire a acestora cu suporterii din Valea Jiului. Hotel Rusu va continua să fie un partener real pentru astfel de evenimente care au rolul de a promova frumoasa nostră zonă turistică din Parâng”, a spus, la rândul său, Cristian Tamaș, managerul Hotel Rusu.

Cu satisfacția unui eveniment reușit, și principalul organizator, sportivul Marius Avram Iancu, adresează mulțumiri tuturor celor implicați în acest succes al sportului și turismului din regiunea Văii Jiului.