Soluții pentru scoaterea vacilor hoinare de pe domeniul public din Lupeni

Home Stiri la zi Soluții pentru scoaterea vacilor hoinare de pe domeniul public din Lupeni
Soluții pentru scoaterea vacilor hoinare de pe domeniul public din Lupeni

S-au scurs deja doi ani de când vacile hoinare, lăsate de izbeliște pe domeniul public din municipiul Lupeni, au generat nu doar un disconfort real pentru cetățenii din ceastă localitate, ci și o problemă majoră pentru autoritățile locale.

În tot acest timp, Primăria Lupeni nu a avut la dispoziție alte măsuri de intervenție decât aplicarea de amenzi pentru proprietarul acestor animale. Valoarea cumulată a acestora a atins peste un miliard de lei vechi. Dar nici acest lucru nu a fost în măsură să-l determine pe proprietar să aibă mai multă grijă de cireada de vaci, astfel încât acestea să nu mai fie lăsate să umble ”creanga” pe străzile din Lupeni și printre ghenele de gunoi.

Se pare însă că, după cum spune Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni, în ceasul al doisprezecelea, Ioan Gruia – proprietarul acestor vaci – a înțeles că neglijența îl poate costa mai mult decât o amendă în plus.După ce i-au fost aplicate amenzi de peste un miliard lei, în urma ultimelor discuții pe care le-am avut cu dl. Gruia Ioan, proprietarul vacilor care au terorizat cetățenii municipiului Lupeni de aproape doi ani, acesta a înțeles gravitatea faptelor sale, faptul că locul acestor animale nu este pe străzi, unde reprezintă un pericol public și a luat toate măsurile pentru ca vacile să nu mai umble libere pe străzile orașului nostru”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Rămâne de văzut dacă dl. Gruia a înțeles cu adevărat cum stă treaba. Deocamdată, cert este că vacile au fost retrase de pe domeniul public. Iar reprezentanții administrației locale, precum și cetățenii din Lupeni, speră că ele nu vor mai reveni pe străzile orașului.