O nouă serie de magistrați au fost astăzi investiți în funcție de Președintele României

Home Stiri la zi O nouă serie de magistrați au fost astăzi investiți în funcție de Președintele României
O nouă serie de magistrați au fost astăzi investiți în funcție de Președintele României

Președintele României, Klaus Iohannis i-a primit astăzi, la Palatul Cotroceni, pe tinerii judecători și procurori absolvenți ai Institutului Național al Magistraturii.

Acesta apreciază că învestirea în funcție a noilor magistrați survine într-un moment în care actul de justiție este pus la îndoială tocmai de acele persoane care sunt chemate să răspundă în fața legii. ”Le-am transmis că această tentativă nu trebuie să îi influențeze și să îi abată de la principiile care le guvernează activitatea. I-am asigurat că nu sunt singuri, că au deplina mea susținere și sprijinul românilor pentru o justiție independentă și o societate în care corupția este combătută, iar drepturile și libertățile fundamentale sunt garantate și protejate”, a decarat preșeidntele Klaus Iohanns.

În discursul său, Președintele României a spus că profesionalismul, integritatea și dedicarea noilor magistrați sunt doar câteva elemente care dau încredere cetățenilor că vor trăi într-o societate mai bună. ”Anul 2018 are o semnificație specială pentru noi, românii, fiind anul în care aniversăm Centenarul Marii Uniri. O națiune nu poate exista în afara dreptului, cum nu poate trăi fără teritoriu sau fără limbă. Pentru o națiune care aspiră la un viitor demn, legea și independența celor care se află în slujba justiției nu sunt negociabile și nici tranzacționabile. Magistrații reprezintă, prin aceasta, unul dintre pilonii care nu lasă generațiile să se irosească în permanente și falimentare reînceputuri”, a mai spus Klaus Iohannis.

La ceremonia de astăzi de la Palatul Cotroceni au paticipat Valer Dorneanu – Președintele Curții Constituționale, Simona Marcu – Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Tudorel Toader – Ministrul Justiției, Augustin Lazăr – Procurorul General al României, conducerea Înaltei Curți de Casație și Justiție, a Institutului Național al Magistraturii, membri ai CSM, alte persoane oficiale.

Menționăm că, în rândul tinerilor magistrați absolvenți ai Institutului Național al Magistraturii și învestiți în funcție prin Decret al Președintelui României se numără și un tânăr magistrat plecat din Valea Jiului. Subiect asupra căruia vom reveni, pe larg, într-un arricol viitor.