Dragobetele și frumoasele sale lecții pentru o viață sănătoasă și-au dezvăluit secretele la sărbătoarea iubirii de la Vulcan

Home Educație Dragobetele și frumoasele sale lecții pentru o viață sănătoasă și-au dezvăluit secretele la sărbătoarea iubirii de la Vulcan
Dragobetele și frumoasele sale lecții pentru o viață sănătoasă  și-au dezvăluit secretele la sărbătoarea iubirii de la Vulcan

Cei care și-au oferit sâmbătă, 24 februarie 2018, șansa de a petrece sărbătoarea Dragobetelui la Vulcan, în cadrul evenimentului public organizat de Organizația Femeilor Social-Democrate din localitate, au trăit în mod categoric o zi deosebită.

Pentru a creiona un program cu adevărat special, Dorina Băncilă (președinta OFSD Vulcan) a avut, la rândul ei inspirația de a-i solicita Nataliei Intotero (deputatul hunedorean și, în prezent, ministrul Românilor de Pretutindeni)
sprijin organizatoric. Așa a ajuns la Vulcan, în frumoasa zi de Dragobete, dr.Vlachos Fotis, unul dintre cei mai apreciați nutriționiști din România. Prezența omului despre care se spune că a făcut ”miracole” cu mii de români care nu doar că au scăpat de povara unei greutăți supraponderale, dar au redescoperit dragostea de viață și de semeni, a umplut până la refuz sala Cinematografului Luceafărul, locul în care a avut loc evenimentul.

În așteptarea prelegerii susținute de dr. Vlachos Fotis, programată la finalul serbării de Dragobete, organizatorii au oferit câteva emoționante moment artistice, susținute de Adelina Lupan, Monica Țugulea, Antonia Moraru, Luminița Donisă dar și un la fel de emoționant film, realizat de apreciatul jurnalist Genu Tuțu, având ca subiect dragostea de țară și glorioșii eroi ai acesteia, sentimente manifestate în 2017 la ceremoniile de la Ansamblul Monumental al Marelui Război din Pasul Vîlcan.

Tot despre dragoste a vorbit, în discusul său presărat cu emoționante inserții video, Gheorghe Ile – președintele PSD Vulcan și primarul localității. ”Astăzi, la sărbătoarea iubirii, mai mult ca de obicei, trebuie să realizăm cu toții că tot ceea ce putem face mai bine și mai frumos în viața noastră, nu vine decât din iubire. Acest sentiment este cel mai valoros dar pe care l-am primit de la Dumnezeu și, dacă știm să-l întoarcem celor de lângă noi, atunci putem fi, cu adevărat, și noi fericiți. Nu poți face nimic în viață doar de unul singur. Și nu are niciun sens în viață să faci ceva iubindu-te doar pe tine însuți. Pentru că noi, oamenii, așa am fost lăsați de Dumnezeu, să fim fericiți doar dacă putem face fericiți și alți oameni. De aceea, doar împreună avem șansa de a fi fericiți în comunitatea în care trăim”, a spus Gheorghe Ile.

Despre cât de necesară ne este în prezent, ca nație, iubirea față de cei dragi, a vorbit și ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero. Ea a ținut să ne aducă aminte de sacrificiile pe care părinți, frați, surori, copii sau nepoți le fac astăzi – mergând la studii sau la muncă în străinătate – mânați de iubirea față de cei dragi. ”Dincolo de granițele țării avem peste 10 milioane de români, peste tot în lume și aproape că nu există familie de aici, de acasă, care să nu aibă pe cineva drag plecat la școală sau la muncă în străinătate. Mulți au ales acest drum din dragoste pentru cei de-acasă și pe toți cei cu care am vorbit de când am misiunea acesta de a coordona Ministerul Românilor de Pretutindeni, îi macină cel mai mult dragostea de țară și de cei rămași aici. Domnul primar are perfectă dreptate: împreună trebuie să găsim calea care să ne unească, împreună trebuie să găsim dragostea și puterea de a face orașul nostru, comunitatea noastră, țara noastră, acel loc în care să ne dorim să trăim în pace și cu iubire, în sănătate și fericire”, a spus ministrul Natalia Intotero.

Prelegerea nutriționistului Vlachos Fotis – directorul general al Eurodiet România, invitatul de onoare al sărbătorii Dragobetelui de la Vulcan s-a dovedit una cu adevărat specială. Una din care am înțeles, toți cei prezenți, că într-adevăr, dragostea trece și prin… stomac. Desigur, dr. Vlachos nu a vorbit despre alimentația afrodiziacă ci, pur și simplu, despre cât poate fi de simplu să fim fericiți, să trăim în iubire și armonie, în sănătate și virtute, darul nostru cel mai de preț: viața. ”O dietă alimentară nu este o rețetă magică prin care scăpăm de povara unor kilograme în plus. Dieta este, de fapt, modul nostru de viață. Mai mult decât atât, este modul în care știm să trăim fericiți, în care știm să iubim viața și să prețuim fiecare clipă din viața nostră. Nu există ceva magic în nici o dietă. Totul depinde de noi, de voința noastră și de educația unei alimentații corecte. Iar o alimentație corectă, înseamnă informații corecte despre ce, când și cum mâncăm. Acesta este rolul unui nutriționist care vrea ca oamenii care-l solicită să-i fie prieteni pe viață. Iar pentru mine, acesta este succesul dietei noastre: că am cunoscut oameni care mi-au devenit prieteni, că am cunoscut oameni care au primit și au folosit în mod corect, în alimentație și în viață, informația pe care, prin pregătirea mea în domeniu, pot să o ofer. Restul, depinde de fiecare. Ca în viață, unde noi suntem singurii care alegem dacă vrem sau nu să iubim și să fim iubiți, dacă vrem sau nu să fim sănătoși și fericiți”, a spus Vlachos Fotis.

Apreciatul nutriționist a vorbit și despre noul proiect al Eurodiet România, care a început deja, în mod experimental la Petroșani și care-și propune să găsească cele mai bune soluții pentru ca tristul loc 3 în lume în clasamentul copiilor supraponderali, loc pe care-l deține țara noastră, să fie depășit în chip fericit pentru copiii noștri. Dar acesta este un alt subiect asupra căruia vom reflecta, ceva mai atent, într-un alt articol.

În concluzie, Dragobetele a venit la Vulcan cu câteva frumoase lecții despre sănătate, nutriție și viață. Felicitări, Dorina Băncilă și întregii echipe, pentru acest eveniment cu adevărat remarcabil. Mulțumiri, dr. Vlachos Fotis, pentru încă o zi frumoasă, cu învățăminte pentru întreaga viață.

Tiberiu VINȚAN

Fotografii de Ionică Merișanu