Interes crescut pentru județul Hunedoara la Târgul de Turism al României

Home Economie Interes crescut pentru județul Hunedoara la Târgul de Turism al României
Interes crescut pentru județul Hunedoara la Târgul de Turism al României

Potrivit directorului ADEH, Radu Barb, anul acesta a existat un interes crescut pentru județul Hunedoara și obiectivele sale, la cea de-a XXXIX-a ediție a Târgului de Turism al României, găzduită în noile pavilioane ale Complexului Expozițional Romexpo București. Numărul vizitatorilor prezenți la standul nostru, interesați de oferta turistică a județului Hunedoara pentru perioada următoare a depășit cu mult așteptările.

Județul Hunedoara are în ofertă peste 300 de obiective care merită vizitate. Oferta prin care se încearcă atragerea de turiști în județul Hunedoara se axează și în acest an pe turismul balnear, de aventură, istoric și montan. Punctul de atracție al standului l-a reprezentat Cetatea Sarmizegetusa Regia. Și celelalte obiective istorice și turistice ale județului s-au bucurat de un real succes în rândul vizitatorilor. De altfel, în urma invitațiilor transmise de către conducerea Consiliului Județean Hunedoara, patru ambasadori, miniștri, secretari de stat, reprezentanți ai agențiilor turistice și mass-media au vizitat standul, iar Radu Barb spune că, cu ocazia discuțiilor purtate, s-au stabilit și o serie de vizite punctuale în județul nostru și posibilități de colaborare viitoare.

Agenția de Dezvoltare Economico-Socială a județului Hunedoara a avut în stand șase desk-uri pentru fiecare zonă geografică în parte și un desk principal. Peste 7.000 de materiale au fost împărțite, iar cei interesați au primit informații de la personalul specializat, au primit broșuri de prezentare, explicații despre cum pot accesa hărțile interactive cu obiectivele și zonele de vizitat din județul nostru și suveniruri. De asemenea, vizitatorii au consultat pachetele turistice, inclusiv oferta pregătită de agenții din turism pentru Sărbătorile de Paști. La stand au fost prezenți cu oferta proprie și agenți economici din turismul hunedorean. În noile săli ale Romexpo s-au desfășurat conferințe și dezbateri pe tema turismului, iar obiectivele județului se bucură de atenția celor care fac turism în România.

„TTR – 2018 a avut mai mulți vizitatori decât edițiile precedente, iar participarea județului este o nouă reușită. Considerat al doilea județ ca potențial turistic în țară, Hunedoara nu poate absenta de la astfel de evenimente! Scopul participării la acest târg și la acțiuni de promovare similare este acela de a atrage cât mai mulți turiști în județul Hunedoara și de a-i face să rămână cât mai multe zile în județul nostru. Numai în acest fel vom reuși dezvoltarea acestei industrii și vom izbuti să oferim o bună motivație comunităților locale în arealul cărora se află obiective turistice de mare însemnătate. Prin promovare și dezvoltare, turismul poate deveni unul dintre principalele motoare de dezvoltare ale județului”, a mai delcarat Radu Barb, director al Agenției de Dezvoltare Economico-Socială a județului Hunedoara.