Asociația Caritas a organizat la Petroșani o ”Gală a Recunoștinței”

Home Economie Asociația Caritas a organizat la Petroșani o ”Gală a Recunoștinței”
Asociația Caritas a organizat la Petroșani o ”Gală a Recunoștinței”

Cu ocazia celor 5 ani de implementare a programului Skill Up Your Future!, Organizația Caritas Alba Iulia a organizat la Petroșani evenimentul Gala Recunoștinței, un eveniment de evaluare și recunoaștere a meritelor celor  implicați în acest program.

Proiectul Skill Up Your Future! a debutat ca şi proiect pilot la iniţiativa OMV Austria şi Caritas Austria  la Petroşani o zonă puternic industrializată dar cu adânci probleme sociale. Ideea principală a proiectului a fost şi continuă a fi integrarea socială a tinerilor vulnerabili pe piaţa muncii prin derularea unui program de un an de zile de ucenicie în staţiile OMV sau Petrom din România. Inaugurat la Petroșani, acest program s-a întors “acasă”, acolo unde a debutat și unde s-a dezvoltat într-un model viabil de integrare a tinerilor vulnerabili replicat în alte localități din țară și de peste hotare.

De la debut și până în prezent, acest program s-a extins pe teritoriul României în alte nouă locații: două în Timișoara, Alba Iulia, Sovata, Odorheiul Secuiesc, Miercurea Ciuc, Târgu Secuiesc, Suceava și de asemenea, modelul a fost preluat de către OMV Serbia și OMV Ungaria, indicatori clari ai succesului și eficienței de care s-a bucurat acest program de-a lungul timpului.

Reprezentanții Caritas apreciază că rezultatele acestui program sunt grăitoare în ceea ce privește integrarea tinerilor pe piața muncii, astfel încât din 30 tineri care au beneficiat de acest program în perioada 2013-2018 mai mult de 80% dintre ei fie lucrează în stațiile OMV Petrom din țară, fie lucrează în alte firme sau și-au continuat studiile  la un nivel  superior. ”Considerăm succesul acestui program ca fiind un rezultat al calității parteneriatului Caritas Alba Iulia  și OMV Petrom Marketing și prin acest eveniment am reușit să mulțumim managerilor de stație implicați, mentorilor Caritas Alba Iulia si Federației Caritas Timișoara  respectiv coordonatorilor acestui program, părți implicate direct și care vor continua să lucreze în crearea unei plase de siguranță sustenabile pentru tinerii vulnerabili”, se arară într-un comunicat de presă al Asociației Caritas.

Organizatorii mulțumesc de asemenea pentru prezența lor la acest eveniment, primarului  municipiului Petroșani -Tiberiu Iacob Ridzi și prefectului județului Hunedoara – Fabius Kiszely, susținători ai eforturilor de a integra tinerii pe piața muncii prin astfel de parteneriate constructive. De asemenea, mulțumiri se cuvin și celor ce au creat o atmosferă distinsă pentru invitații ”Gale Recunoștinței”, pianiștii Fabiani Prcsina și Alexandra Matilde Stoica.