PRIMĂRIA MUNICIPIULUI VULCAN / COMUNICAT DE PRESĂ

Home Stiri la zi PRIMĂRIA MUNICIPIULUI VULCAN / COMUNICAT DE PRESĂ
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI VULCAN / COMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere relatările din articolul intitulat ”Ile s-a dat în stambă în văzul lumii”, publicat de Gheorghe Olteanu în Ziarul Văii Jiului din data de 21 februarie 2018, doresc să aduc următoarele clarificări:

Nu este pentru prima oară când Ghițucă Olteanu scrie neadevăruri la adresa mea și cu privire la activitatea mea și a administrației locale din Vulcan.Și nici ultima oară! Ca om care respectă presa și libertatea de exprimare, pot trece cu vederea aceste lucruri, mai ales că locuitorii din Vulcan știu care este sensul calomniilor pe care Ghițucă Olteanu și ziarul la care lucrează mi le aduc în mod constant.

Și de această dată, dialogul ”instant” pe care l-am avut cu doamna Alb, care m-a abordat pe stradă, pentru o discuție privată care a degenerat într-un limbaj și o atitudine agresivă și răuvoitoare, este însă denaturat în prezentarea făcută în ziar. Dacă domnul ziarist ar fi fost un profesionist, cum se pretinde, pe principiul audierii ambelor părți, m-ar fi întrebat și pe mine cum stau lucrurile și poate că situația ar fi fost ceva mai corect relatată. Ca de atâtea alte ori, însă, nu a făcut-o ! Mă surprinde totuși că pentru un jurnalist aflat la apusul carierei, Ghițucă încă n-a învățat să aplice principiul de bază din jurnalism: verificarea informației din cel puțin 3 surse.

Doamna Alb, căreia am încercat – printre urletele și acuzațiile pe care mi le striga – să-i explic situația investițiilor din zona Crividia și a posibilităților reale pe care le avem pentru a face ceea ce este necesar și în Crividia, dar și în multe alte zone din orașul nostru, mi-a replicat că nu vrea să facă ”țigănie” din dialogul nostru. I-am replicat: ”Doamnă dragă, exact asta faceți, din păcate: țigănie !” Altfel, nimic din cele relatate în articolului lui Ghițucă Olteanu nu este adevărat.

Din păcate, constat că acest nou episod din ”telenovelele despre Ile” ale lui Ghițucă Olteanu au stârnit și reacția necontrolată a celor de la PNL Vulcan, care se grăbesc iarăși să tragă niște concluzii pripite, înainte de a judeca, în mod obiectiv, faptele, făcându-se părtași la această nouă calomnie la adresa mea.

Pentru informarea completă a tuturor celor interesați, se cuvine să mai facem câteva precizări. Doamna Alb, ca și mine de altfel, are dreptate să fie nemulțumită de starea drumului încă nereabilitat din Crividia. Dar nu are dreptate când spune că nu am făcut nimic în acest sens. Îi reamintesc că, din banii puțini pe care i-am avut la dispoziție în Bugetul local, am început deja de anul trecut reabilitarea drumului dinspre Dealu Babii spre mina Vulcan, venind în continuarea drumului reabilitat de Consiliul județean (Dealu Babii – Merișor). Mi-aș fi dorit și eu să putem realiza în întregime reabilitarea acestui tronson de drum, dar fondurile de care dispunem nu ne permit să facem această investiție în ritmul pe care ni-l dorim cu toții.

O asigur însă pe doamna Alb că deja banii pe care i-am alocat din banii colectați de la toți cetățenii din municipiul Vulcan pe care i-am investit în drumul din Crividia depășește de câteva ori volumul impozitelor colectate de la cetățenii din zona respectivă. Chiar și așa, împreună cu echipa mea din Primărie, am căutat și căutăm soluții pentru a rezolva nu doar problema drumului din Crividia, ci și problemele de acest fel din alte cartiere ale Vulcanului, în care drumurile încă sunt rele, au nevoie de reparații, reabilitări și modernizări, iar cetățenii din toate aceste cartiere sunt, la rândul lor, plătitori corecți de taxe și impozite locale.

Dacă doamna Alb ar fi avut răbdare să mă asculte, nu doar să țipe la mine și să mă acuze că n-am făcut nimic pentru vulcăneni și dacă Ghițucă Olteanu ar fi fost interesat nu doar de un alt subiect de scandal pe tema ”Ile”, ar fi putut afla că prin proiectul european ”Acum pentru Viitorul Vulcanului”, pentru care Primăria Vulcan a obținut dreptul de a depune proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă începând cu anul 2018, cartierele mărginașe ale orașului nostru (Crividia, Paroșeni, Colonia de Jos, Dalasul, Morișoara ș.a.) vor beneficia de ample programe de modernizare a infrastructurii publice.

Sigur că aceste lucruri nu se fac peste noapte și i-am asigurat pe oameni că, acolo unde este necesar (iar în Crividia este necesar !) vom căuta și anul acesta să găsim resurse, din banii puțini pe care-i putem colecta la Bugetul local, să alocăm ceva și pentru a mai face unele lucrări de întreținere la aceste drumuri rele.

Însă chiar și executarea unor astfel de lucrări necesită unele etape care țin de respectarea procedurilor legale și nu de dispoziția primarului ori de lipsa de răbdare a doamnei Alb sau interesele constante ale lui Ghițucă Olteanu, manifestate prin propria voință sau la ordin, de discreditare a muncii mele și a echipei mele din primărie.

Cât privește atitudinea față de comunitățile de romi din municipiul Vulcan, cred că lucrurile pe care le-am realizat deja, sunt mai mult decât clare pentru toată lumea. Nu ascund faptul că, nu de puține ori, sunt acuzat că am făcut parcă mai mult pentru comunitățile de romi decât pentru ceilalți cetățeni. Pentru mine și pentru Administrația locală de la Vulcan nu există două categorii de cetățeni: romi sau ne-romi. Încercăm să facem ceea ce putem și ceea ce depinde de noi, pentru toți locuitorii Vulcanului. Iar oamenii de bună credință știu și recunosc acest lucru. Și asta vom face în continuare!

Chiar dacă vor mai fi și nemulțumiți care vor ”să se țigănească” cu noi, pe stradă sau în paginile ziarelor care n-au înțeles că nu prin calomnie se câștigă cititorii, așa cum se pare că nici cei de la PNL n-au înțeles că simpatia politică nu se câștigă prin comunicate scrise într-un limbaj suburban, care din păcate nu-l reprezintă pe, așa cum îl cunoșteam eu, onorabilul președinte de la organizația din Vulcan, care s-a grăbit. Deși nu suntem colegi în același partid, ca foști colegi din același domeniu de activitate, cel minier, unde bărbații își spun în față ceea ce au de spus, îi recomand lui Dan Iosif Surulescu, să nu cadă în capcane fără miză, și care nu îl onorează.

Cu speranța că locuitorii municipiului Vulcan au înțeles din aceste precizări, cum stau lucrurile, le mulțumesc pentru înțelegere și-i asigur în continuare că, în toată activitatea mea, singurul lucru care mă preocupă este găsirea de soluții pentru a rezolva dacă nu toate, atunci cele mai multe din problemele cetățenilor din comunitatea Vulcanului, cu mențiunea că voi fi și mai atent la comunicarea tuturor aspectelor legate de munca mea și a echipei mele, mulțumindu-le încă o dată tuturor jurnaliștilor care în mod onest prezintă realitățile Vulcanului.

Ing. Gheorghe ILE

Primarul municipiului Vulcan