Măsuri concrete de sprijin pentru Valea Jiului, adoptate de Guvern și de Comisia Europeană

Guvernul a aprobat, în ședința din 1 martie, proiectul privind aprobarea acordării ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului – S.A. Petroşani, pentru anul 2018. Ajutorul de stat este în valoare de 68.260 milioane de lei, fiind suportat integral de la bugetul de stat.

Informația a fost salutată și de președintele Organizației județene a PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor. ”Valea Jiului se află într-o situație delicată, dar așa cum reiese și din decizia de astăzi a Executivului, această zonă este, în continuare, în atenția Guvernului”, a declarat deputatul Laurențiu Nistor.

Acesta reamintește că de altfel, și premierul Viorica Dăncilă a anunțat că România a fost inclusă în proiectul pilot al Comisiei Europene pentru zonele carbonifere. ”AceastăDecizia a venit ca urmare a discuţiilor avute la Bruxelles săptămâna trecută, în urma întâlnirii pe care Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, le-a avut cu vicepreşedintele Comisiei Europene și comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu. Țara noastră a fost inclusă în proiectul pilot al Comisiei Europene, alături de regiuni din Polonia, Slovacia, Cehia, Grecia, Spania şi Germania, pentru zonele carbonifere”, a mai precizat deputatul Laurențiu Nistor, liderul PSD Hunedoara.