Măsuri concrete de sprijin pentru Valea Jiului, adoptate de Guvern și de Comisia Europeană

Home Economie Măsuri concrete de sprijin pentru Valea Jiului, adoptate de Guvern și de Comisia Europeană

Guvernul a aprobat, în ședința din 1 martie, proiectul privind aprobarea acordării ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului – S.A. Petroşani, pentru anul 2018. Ajutorul de stat este în valoare de 68.260 milioane de lei, fiind suportat integral de la bugetul de stat.

Informația a fost salutată și de președintele Organizației județene a PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor. ”Valea Jiului se află într-o situație delicată, dar așa cum reiese și din decizia de astăzi a Executivului, această zonă este, în continuare, în atenția Guvernului”, a declarat deputatul Laurențiu Nistor.

Acesta reamintește că de altfel, și premierul Viorica Dăncilă a anunțat că România a fost inclusă în proiectul pilot al Comisiei Europene pentru zonele carbonifere. ”AceastăDecizia a venit ca urmare a discuţiilor avute la Bruxelles săptămâna trecută, în urma întâlnirii pe care Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, le-a avut cu vicepreşedintele Comisiei Europene și comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu. Țara noastră a fost inclusă în proiectul pilot al Comisiei Europene, alături de regiuni din Polonia, Slovacia, Cehia, Grecia, Spania şi Germania, pentru zonele carbonifere”, a mai precizat deputatul Laurențiu Nistor, liderul PSD Hunedoara.