Captările de apă din Valea Jiului supravegheate în permanență datorită gerului

Home Stiri la zi Captările de apă din Valea Jiului supravegheate în permanență datorită gerului
Captările de apă din Valea Jiului supravegheate în permanență datorită gerului

Județul Hunedoara se află sub cod galben de frig, iar meteorologii transmit că se înregistrează temperaturi extrem de scăzute pentru această perioadă, motiv pentru care Apa Serv ia măsuri suplimentare pentru monitorizarea permanentă a situației.

Operatorul de apă și canalizare al Văii Jiului, Apa Serv, și-a mobilizat toate efectivele așa încât, problemele care ar putea să apară datorită gerului să poată fi remediate din start.

Captările de apă din Valea Jiului sunt cele care ar putea fi afectate în primul rând din cauza gerului astfel că, angajații Apa Serv Valea Jiului supraveghează 24 de ore din 24 și acționează chiar și de 2 ori pe zi sau ori de câte ori se impune pentru îndepărtarea gheții care ar putea pune probleme sursei de apă brute și, implicit, alimentarea cu apă potabilă.

”Deocamdată, temperaturile foarte scăzute nu au afectat sub nicio formă rețelele de apă. La dispecerat se face monitorizare permanentă, pentru toată Valea Jiului. Avem efective de angajați care merg chiar și de două ori pe zi în captări, pentru că acolo ar putea să apară problemele”, a spus Costel Avram, directorul Apa Serv Valea Jiului.