Reuniune a Comitetului județean pentru zona montană, la Vulcan

Home Administrație Reuniune a Comitetului județean pentru zona montană, la Vulcan
Reuniune a Comitetului județean pentru zona montană, la Vulcan

Primăria municipiului Vulcan a fost vineri, 2 martie, ”sediul central” al întâlnirii Comitetului județean pentru zona montană Hunedoara, a Grupului de lucru pentru elaborarea Strategiei integrate pentru dezvoltarea zonei montane la nivelul județului Hunedoara și a Grupului de lucru pentru reglementarea accesului și conduitei în zonele turistice de interes național și local din județul Hunedoara.

La această întâlnire, coordonată de prefectul județului HUnedoara – Tiberiu Fabius Kiszely, au participat primarul Gheorghe Ile (în calitate de gazdă) reprezentanți ai autorităților administrațiilor locale din Valea Jiului, conductători și coordonatori ai Jandarmeriei Montane, ai ISU, ai Serviciilor Publice Salvamont din județ, precum și reprezentanți ai investitorilor în turism din stațiunile de pe Valea Jiului.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat Raportul de activitate pe anul 2017, au fost făcute propuneri de strategii privind zona montană hunedoreană și a fost aprobat, de membrii celor trei structuri, Ghidul de acces și conduită în zonele turistice din județul Hunedoara.

Cei prezenți au discutat și despre necesitatea dezvoltării învățământului care să formeze viitori specialiști în turism și agricultură. S-a discutat și despre viitorul revitalizării agroturismului în Valea Jiului.

Membrii grupului au stabilit că astfel de întâlniri să fie desfășurate și în alte zone din județ, astfel încât aceste inițiative să vină în întâmpinarea nevoilor de dezvoltare a tuturor zonelor montane din județ.