Sărbătoare cu artă plastică a doamnelor din Lupeni

Home Cultură Sărbătoare cu artă plastică a doamnelor din Lupeni
Sărbătoare cu artă plastică a doamnelor din Lupeni

A devenit o frumoasă tradiție ca, în fiecare an, în preajma zilei de 8 Martie – Ziua Femeii, Galeria de arte ”Iosif Tellmann” din Lupeni să găzduiască, pe simezele sale, o inedită expoziție colectivă a creatoarelor de arte vizuale din această localitate.

Sub genericul ”Expo doamne 2018”, Galeriei de Artã ,,Iosif Telmann’’din Lupeni găzduiește în această perioadă o frumoasă expoziţie în cadrul căreia sunt expuse peste 70 de lucrãri, realizate în tehnici diferite, de la ulei pe pânzã la artã decorativã, de la kirigami la quilling. Tema abordatã de artistele din Valea Jiului este de asemenea foarte bogatã, de la flori la peisaje, religioasã sau abstractã. În cadrul expoziției doamnelor din acest an, expun: Petronela Baldovin, Alexandra Cacovean, Claudia Cacovean, Mirela Vişan, Magdalena Simborean, Minerva Pâs, Mirela Falticska, Maria Zborovski, Elena Luţaş, Elisabeta Rovinar, Maria Stãnilescu, Gabriela Truş, Rozalia Vic, Olga Lenghel, Sanda Puşcaş, Zina Albulescu, Maria Crişan şi Antoneta Duban.

Vernisajul acestei expoziții a avut loc sâmbătă, 3 martie 2018. La eveniment au participat membri ai Asociaţiei Culturale ,,Iosif Tellmann’’, cadre didactice, iubitori de artă din municipiul Lupeni. Programul a fost completat cu un frumos regal de poezie în cadrul căruia au fost recitate poeziile ,,Mama ‘’ de Florin Becsuk (Lupeni) şi ,,E primãvarã… de Adi Maftei (Iaşi).

Doamnele şi domnişoarele creatoare de arte au fost premiate de către prof.Simonel Bucur, preşedintele Asociaţiei Culturale ,,Iosif Tellmann’’ Lupeni cu o diplomă specială de ,,Mãrţişor’’.

Expoziția rămâne deschisă în perioada următoare și poate fi vizionată de publicul iubitor de arte plastice zilnic, de marți până duminică, între orele 9-16, la Galeria de Artă ”Iosif Telmann” din Lupeni, singura galerie de artă cu program permanent din Valea Jiului.

Text&foto: Antoneta DUBAN