Olimpicii disciplinelor tehnice de la liceele din județ, s-au întrecut la Colegiul Tehnic din Vulcan

Home Educație Olimpicii disciplinelor tehnice de la liceele din județ, s-au întrecut la Colegiul Tehnic din Vulcan
Olimpicii disciplinelor tehnice de la liceele din județ, s-au întrecut la Colegiul Tehnic din Vulcan

Vineri, 2 martie 2018, Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazu” din Vulcan a găzduit etapa județeană (proba practică) a Olimpiadelor la disciplinele din aria curriculară ”Tehnologii” pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a, un eveniment educațional în care cei mai buni elevi ai școlilor de meserii din județul Hunedoara și-au demonstrat abilitățile practice la disciplinele tehnologice.

Tot aici au avut loc și probele practice ale Concursurilor profesionale pe meserii pentru elevii din clasa a XI-a de la învățământul profesional, formați în 5 domenii de calificare, după cum urmează: mecanic auto, confecționer produse îmbrăcăminte și pielărie, ospătar –chelner, vânzător în unități de alimentație, bucătar, frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist.

La eveniment au participat, pe lângă elevi și cardele didactice coordonatoare, invitați de seamă precum prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely;  inspectorul general al ISJ, prof. Maria Ștefănie; primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, inspectorul șef al IJJ Hunedoara, col. Robert Vîţă.

”Olimpiadele și concursurile pe meserii se adresează elevilor din învăţământul liceal și profesional, filiera tehnologică şi celor din învăţământul gimnazial capabili de performanțe deosebite în domeniile studiate. Olimpiadele urmăresc să stimuleze elevii cu performanţe înalte sau care au interes şi aptitudini deosebite în domeniul ştiinţific şi tehnico-aplicativ. Concursurile pe meserii au ca obiectiv general stimularea elevilor cu abilități practice deosebite în domeniul calificărilor profesionale obținute prin învățământul profesional”, spune Maria Ștefănie, inspector școlar general al județului Huneodara.

”Mă bucur că am putut fi astăzi alături de elevii din învăţământul liceal și profesional, pentru a-i felicita și a le ura, de pe acum, succes la etapele naționale ale acestei importante olimpiade școlare”, a declarat Tiberiu Fabius Kiszely, prefectul județului Huneodara.

Primarul Gheorghe Ile spune că Vulcanul a fost ales pentru a găzdui etapa județeană a Olimpiadei școlare la disciplinele tehnice, având în vedere, în primul rând, baza didacică existentă la Colegiul Tehnic Mihai Viteazu. ”Iată că investițiile pe care noi le-am făcut pentru modernizarea atelierelor școlare (și nu numai) de la liceu, pentru pregătirea profesională a viitorilor meseriași, se dovedește acum utilă nu doar pentru elevii din municipiul Vulcan, ci și pentru a găzdui un eveniment de o asemenea importantă, cum este olimpiada județeană. Salut prezența la Vulcan a tuturor elevilor care s-au întrecut în această frumoasă competiție școlară și le transmit să nu uite, nici o clipă, că meseria este o brățară de aur”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.