Universitatea din Petroșani atrage studenți din toate colțurile lumii

Home Educație Universitatea din Petroșani atrage studenți din toate colțurile lumii
Universitatea din Petroșani atrage studenți din toate colțurile lumii

Noua campanie de promovare a examenului de admitere în învățământul superior, demarată deja la Universitatea din Petroșani sub genericul ”Deschide-ți orizonturile !”, vizează atragerea de viitori studenți nu doar din arealul geografic al Văii Jiului, al județului Hunedoara și al regiunilor limitrofe, ci și atragerea de studenți din diferite țări ale lumii.

Conștient de faptul că, într-o lume în care globalizarea atinge toate domeniile vieții sociale, rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, împreună cu echipa de conducere a instituției de învățământ superior de la Petroșani, au demarat și un curajos program de promovare a ofertei educaționale de licență, master și doctorat propuse de Universitatea din Petroșani în țările emergente, acolo unde dezvoltarea industrială în plină expansiune incumbă nevoia de noi și noi specialiști, cu precădere în domeniul ingineriei, tehnicii și automatizării, construcțiilor și managementului. Acestea sunt, din fericire și domenii în care Universitatea din Petroșani are nu doar o ofertă de studii generoasă, ci și rezultate remarcabile, prin calificarea de specialiști cu înaltă pregătire, care s-au integrat în mod eficient și care excelează pe piața muncii în astfel de profesii, aproape peste tot în lume.

Cu aceste argumente, Universitatea din Petroșani a decis să participe la ”Expoziția Educațională Globală” care a avut loc, la începutul lunii martie, în Dubai, cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite. Evenimentul, organizat de Consilul Național al Rectorilor, cu sprijinul Ministerului Educaței Naționale în cadrul Programului ”Studiază în România”, a vizat practic promovarea ofertei educaționale a celor mai importante universități din țara noastră în țările din Orinent, printre expozanți numărându-se universități de prestigiu din marile centre universitare ale țării. Univesitatea din Petroșani a fost reprezentată la acest eveniment chiar de către rectorul său, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin. ”Practic au fost două sesiuni de prezentare a ofertelor educaționale ale universităților din România care pot oferi locuri studenților din țările arabe care doresc să urmeze studii de perfecționare în învățământul superior, știut fiind faptul că țara noastră are o tradiție veche în acest sens cu țările arabe și, în același timp, universitățile din România au o foarte bună reputație în țările din Orient”, spune prof.univ.dr.ing. Radu Sorin.

Rectorul Universității din Petroșani explică faptul că, atât în cadrul ”Târgului de Oferte Educaționale din România” găzduit de Centrul Islamic din Dubai, cât și în cadrul Târgului Educației Globale, care a avut loc la Crowne Plaza Hotel din Dubai – unde ofertelor academice din România li s-au alăturat reprezentanți ai unor universități din SUA, Canada, Australia, Franța, Elveția, Germania sau Ungaria – standul Universității din Petroșani a prezentat un important punct de atracție pentru firmele care recrutează studenți interesați să studieze în state ale Uniunii Europene, dar și mulți tineri interesați de acest tip de oportunitate educațională.

Pe perioada celor 3zile, cât a durat acest eveniment, am purtat discuții și cu studenți dar și cu părinți ai acestora, precum și cu firmele care recrutează tineri pentru studii în străinătate, și am constatat că aceștia pun mult accent pe specializările noastre care sunt în limba engleză, respectiv cele pentru masterat și doctorat. Dar, eu am insistat și pe cele în limba română pentru studiile de licență, pentru că Universitatea noastră are acreditare din acest an universitar și pentru studiile de an pregătitor de limba română, fapt care este un atu pentru cei care vor să studieze la Universitatea Petroșani. Din oferta noastră, cele mai atractive domenii de interes au fost cele de construcții și turism dar și cele din  specializările de business management și inginerie mecanică”, explică prof.univ.dr.ing. Radu Sorin.

Acesta speră acum că, în urma celor prezentate în Dubai, Universitatea din Petroșani să fi convins o serie de tineri din țări precum Emiratele Arabe Unite, dar și din India, Pakistan, Indonezia, Sudan, Siria, Arabia Saudită care au participat la acest târg, să aleagă să-și continue studiile academice la Petroșani.

În același timp, și alte state în mod special din țările cu economie aflată în plină expansiune, precum China, Israel, Republica Moldova sau chiar alte state ale Uniunii Europene sunt pe agenda țărilor care pot fi ofertate potențialilor studenți de către Universitatea din Petroșani, argumentele forte fiind legate de diversitatea și mai ales costurile reduse ale programelor educaționale, de baza didactică, condițiile de cazare și arealul deosebit în care se află aceasta.