Călătorie în universul spiritual, cu Ovidiu Dragoș Argeșanu

Home Cultură Călătorie în universul spiritual, cu Ovidiu Dragoș Argeșanu
Călătorie în universul spiritual, cu Ovidiu Dragoș Argeșanu

Activitățile culturale ale Biblioteci județene ”Ovid Densușeanu” din luna martie au început cu un eveniment ce a stârnit interesul unui numeros public: întâlnirea cu renumitul medic și scriitor Ovidiu Dragoș Argeșanu. În eleganta Salle d’Or din incinta Deva Mall, acesta a susținut  conferința cu tema „Trezirea spirituală și conștiința de sine”.

Binecunoscut nouă din emisiunile televizate precum Dincolo de aparențe sau Dreptul divin, Ovidiu Dragoș Argeșanu abordează cu competență și pasiune subiecte care preocupă fiecare om, subiecte care sondează profunzimile psihicului omenesc, dar încearcă să trimită și spre misterele existenței „de dincolo”. De aceea, magia, parapsihologia, radiestezia fac parte din paleta tematică a medicului Ovidiu Dragoș Argeșanu. Mai înainte de a fi tămăduitor al trupului, el este un excelent cunoscător și vindecător de suflete, ajutat de tehnici milenare izvorâte din înțelepciunea unor mari inițiați.

Simpla înșiruire a titlurilor cărților scrise timp de aproape două decenii, începând cu anul 2000, când a publicat romanul Devenirea, rod al unei extraordinare experiențe trăite la Mănăstirea Cernica, este o oglindă perfectă a preocupărilor și a marilor teme pe care le abordează Ovidiu Dragoș Argeșanu, dominante fiind psihoterapia-psihanaliza şi radiestezia.

Din aceste cărți, cititorul obține informații prețioase despre magie şi efectele ei, despre boli, despre lumea de dincolo, percepţia despre viaţă, căile spirituale şi cele mai frecvente probleme cu care se confruntă oamenii.

”Faptul că l-am avut alături de noi pe medicul Ovidiu Dragoș Argeșanu a fost un privilegiu deosebit în primul rând pentru că ne-a oferit prilejul de a afla lucruri extrem de interesante, inedite, despre cărțile sale și, în al doilea rând, pentru că a fost un excelent prilej de dialog, de întrebări care își căutau un răspuns competent și documentat din partea unui om pasionat de marile întrebări ale existenței omenești din această lume și de dincolo de ea. Multe lucruri despre care scrie și vorbește domnul Ovidiu Dragoș Argeșanu depășesc, poate, capacitatea obișnuită de înțelegere, dar aprofundarea subiectelor din cărțile și conferințele sale ne poate deschide orizontul spiritual și vom avea, cu siguranță, o cu totul altă perspectivă asupra lumii în care trăim. După cum însuși mărturisește, fiecare carte „este o consecință firească a studiilor mele în ceea ce privește contactul cu oamenii, problemele lor, boala, magia și viața”, a declarat Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene din Deva.

În cadrul conferinței Ovidiu Dragoș Argeșanu a încercat să răspundă unor întrebări precum: ce este trăirea spirituală, cum se ajunge la conștiința de sine, impactul trezirii spirituale în familie și societate, educația spirituală ca formă de creștere a conștiinței de sine.

În finalul întâlnirii, autorul a oferit autografe numeroșilor cititori care au fost prezenți la acest eveniment.