Elitele gimnasticii aerobice din Valea Jiului, lideri ai Campionatului European din Cehoslovacia

Home Stiri la zi Elitele gimnasticii aerobice din Valea Jiului, lideri ai Campionatului European din Cehoslovacia
Elitele gimnasticii aerobice din Valea Jiului, lideri ai Campionatului European din Cehoslovacia

Gimnastica aerobică din România și-a câștigat, în ultimii ani, un loc important în cadrul acestei discipline sportive, la nivel european și mondial. Acest lucru a fost reconfirmat zilele acestea la Campionatul European de gimnastică aerobică  „CZECH AEROBIC OPEN 2018”, desfășurat în Cehia, acolo unde pe primele locuri ale podiumului competiției s-au clasat sportivii din România, care i-au depășit categoric pe competitorii din alte 14 state europene.

Bucuria noastră este cu atât mai mare cu cât pe primele trei locuri de pe podiumul acestui Campionat European au urcat trei sportivi care și-au început cariera în gimnastica aerobică la Clubul Sportiv Școlar din Petroșani, în cadrul echipei coordonate de prof. Luminița Becze, dar au plecaț între timp la alte cluburi sportive din țară sau chiar din străinătate.

La Campionatul European de gimnastică aerobică pe primul loc s-a clasat Vlăduț Popa (cu un punctaj de 18.250), pe locul secund clasându-se Eric Deli (cu un punctaj de 18.200) iar locul al treilea i-a revenit lui Darius Branda (cu un punctaj de 17.700). Următorul clasat este un sportiv din Ungaria, Balint Porscher (cu un punctaj de 17.500).

Felicitări !