Cercetătorii INSEMEX, mecena pentru tânărul și talentatul artist plastic Mario Sibișan

Home Educație Cercetătorii INSEMEX, mecena pentru tânărul și talentatul artist plastic Mario Sibișan
Cercetătorii INSEMEX, mecena pentru tânărul și talentatul artist plastic Mario Sibișan

În aceste zile, sediul INCD INSEMEX din Petroșani s-a transformat într-o inedită galerie de artă.

Acest lucru a fost posibil grație unui fericit parteneriat realizat de apreciatul institut de cercetare-dezvoltare de la Petroșani, prin intermediul conducerii și al Sindicatului Liber al INSEMEX și Clubul Copiilor din Petroșani, prin clasa de artă plastică coordonată de prof. Mihaela Cioc.

Mai exact, cercetătorii de la INSEMEX au putut nu doar admira o parte din lucrările talentatului pictor Mario Sibișan, ci chiar să achiziționeze lucrările preferate, oferindu-și astfel un binemeritat cadou de primăvară.

Ideea expoziției de pictură a lui Mario Sibișan, unul dintre cei mai talentați artiști din clasa prof. Mihaela Cioc de la Clubul Copiilor din Petroșani, îi aparține chiar îndrumătoarei sale care și-a propus să-i organizeze mai multe expoziții personale în spații mai puțin convenționale, din dorința de a-l încuraja și de a valorifica o pate din lucrările tânărului artist, resursele financiare astfel obținute urmând a fi reinvestite în achiziția de materiale pentru alte și alte lucrări de artă plastică sub semnătura tânărului artist din Petroșani. ”Invitația de a realiza această expoziție, la sediul INSEMEX dn Petroșani, a fost o surpriză frumoasă, atât pentru mine, cât și pentru Mario și pentru mama lui. Este cea de-a treia expoziție a lui Mario Sibișan și mă bucur că invitația pe care am lansat-o după a doua expoziție a acestuia celor care doresc și pot să-l sprjine în această frumoasă pasiune, și-a găsit ecou în rândul cercetătorilor de la INSEMEX, cărora le mulțumesc pentru găzduire și pentru susținerea lui Mario”, spune prof. Mihaela Cioc.

Încântat de frumusețea și naturalețea lucrărilor tânărului artist, dar și de gestul de mecenat al colegilor săi, s-a declarat și directorul general al INCD INSEMEX, dr.ing. George Artur Găman. ”Le multumesc colegilor mei, care au fost de acord să participe la acest eveniment inedit pe care INSEMEX l-a găzduit, așa cum le mulțumesc pentru inițiativa lor de a cumpăra o parte din lucrările micuțului Mario, care este nu doar n artist talntat ci și un copil deosebit. Îi dorim succes și, asa cum i-am spus și lui, sper că atunci când va ajunge un pictor renumit, să nu uite că a plecat din Petroșani”, a declarat George Artur Găman.

Impresionați de lucrările micuțului artist Mario Sibișan, cercetătorii de la INSEMEX și-au asumat și pentru viitor calitatea de mecena, oferindu-se să sprijine efortul mamei acestuia și al dascălilor de la Clubul Copiilor și Elevilor, de a-l încuraja pe Mario să-și continue frumoasa pasiune pentru arta plastică.