Programul Eurodiet pentru alimentația corectă a copiilor, se deschide vineri la Petroșani, în prezența nutriționistului Vlachos Fotis

Home Educație Programul Eurodiet pentru alimentația corectă a copiilor, se deschide vineri la Petroșani, în prezența nutriționistului Vlachos Fotis
Programul Eurodiet pentru alimentația corectă a copiilor, se deschide vineri la Petroșani, în prezența nutriționistului Vlachos Fotis

Potrivit unui studiu elaborat de compania Eurodiet într-un proiect pilot pentru implementarea unui stil de viață sănătos, la care participă două școli din municipiul Petroșani, un procent de peste 60% dintre copii prezintă un risc ridicat de obezitate infantilă. Cifrele sunt cu atât mai îngrijorătoare cu cât România ocupă un periculos loc 3 în lume și 2 în Europa în clasamentul țărilor în care se înregistrează obezitate la copiii de vârstă școlară și chiar preșcolară.

”Statistica este una îngrijorătoare și trebuie să dea de gândit oricărui părinte responsabil. Obezitatea infantilă este o cauză a modului incorect de alimentație administrat copiilor, al calității produselor alimentare disponibile pe piață, dar și a modului de viață al copiilor ș a lipsei de informație corectă pe acest important subiect din viața noastră”, spune dr. Vlachos Fotis,  manager general al Eurodiet România.

Din fericire, potrivit renumitului nutriționist, există soluții care sunt la îndemâna fiecăruia dintre cei care doresc și care trebuie să fie părinți responsabili, pentru ca riscul apariției obezității la copii și chiar recuperarea celor deja afectați de o alimentație necorespunzătoare, să fie eliminate. ”Avem obligația certă față de copiii noștri să le oferim informațiile necesare pentru o alimentație corectă și sănătoasă. Altfel, rezultatele statisticilor pe care le-am întocmit și studiile în materie de nutriție, ne arată că viitorul copiilor nu este unul deloc fericit, riscurile de îmbolnăvire – și vorbim aici de boli extrem de grave precum diabetul, bolile cardiovasculare, boli ale aparatului digestiv, chiar depresii ș.a.m.d. – devin din ce în ce mai mari, direct proporțional cu iresponsabilitatea familiilor de a se preocupa de problemele de alimentație  cu care se confruntă copiii”, avertizeaz Vlachos Fotis.

Acesta spune că, în prezent, este esențială obținerea informațiilor pentru o dietă corectă și un mod de viață echilibrat, care să asigure copiilor o dezvoltare armonioasă și o copilărie fericită. ”Acesta este și scopul programului pilot pe care noi l-am început, deocamdată cu două școli de la Petroșani, cu sprijinul direct al unor profesori de educație fizică activi și implicați, dar în care îi invităm să se înscrie pe toți cei interesați. Programul de evaluare a riscurilor și de informare pentru o alimentație sănătoasă, echilibrată, corespunzătoare nevoilor unui copil normal, este unul gratuit și deschis tuturor celor care doresc să scape de riscurile pe care obezitatea infantilă le pot genera copiilor lor și întregii familii”, spune dr. Vlachos Fotis.

O primă sesiune de informare asupra scopurilor acestui program, dar și o prezentare a primelor rezultate deja obținute cu succes de cei care au înțeles eficacitatea de a urma un program de alimentație corectă, va avea loc vineri, 16 martie 2018, la sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani, începând cu ora 13,00.

Invitația de participare este adresată tuturor părinților responsabili, care vor avea ocazia să dialogheze cu apreciatul nutriționist dr. Vlachos Fotis. Intrarea este liberă și gratuită, tuturor !