Senatorul Cristian Resmeriță solicită premierului explicații privind finanțarea DN 66A Uricani-Herculane

Home Economie Senatorul Cristian Resmeriță solicită premierului explicații privind finanțarea DN 66A Uricani-Herculane

Oportunitatea finanțării lucrărilor la realizarea DN 66A, pe porțiunea Câmpu lui Neag – Băile Herculane este nu doar o soluție importantă pentru deschiderea de noi oportunități turistice pentru Valea Jiului, ci și o cerință imperativă a comunităților locale din această regiune. Tema a fost abordată de nenumărate ori de-a lungul anilor, fără însă ca aceasta să-și găsească, până în prezent, o rezolvare potrivit așteptărilor.

Subiectul modernizării DN 66A este acum readus în atenția Guvernului de către senatorul PSD de Valea Jiului, Cristian Resmeriță, care i-a adresat, în acest sens, o interpelare Primului Ministru Viorica Dăncilă.

Resmeriță arată, în interpelarea depusă în aceste zile la Biroul Permanent al Senatului, că nu mai departe de anul trecut, peste 38.000 de semnături au fost strânse de la locuitorii Văii Jiului pentru susținerea finalizării lucrărilor la DN 66A cea leagă Valea Jiului de Băile Heculane, iar Guvernul Tudose și-a arătat disponibilitatea de a face acest lucru. Senatorul apreciază că acestă investiție deschide noi orizonturi de dezvoltare, turistică și economică, pentru toată zona Văii Jiului, dar ea este în măsură să asigure și o altă cale de acces spre această regiune, avertizând că, în prezent, o eventuală blocare a DN 66 Petroșani-Tg. Jiu, în Defileul Jiului, ar bloca practic accesul spre și dinspre zona de sud a țării, fapt cu consecințe extrem de grave pentru economia locală și pentru locuitorii celor 6 localități din regiune.

În plus, odată cu finalizarea acestui drum, turismul – singura oportunitate de a atrage bani în Valea Jiului din exterior, prin atragerea de turiști în stațiunile din acest areal, rămâne extrem de important pentru dezvoltarea viitoare a zonei.

Mai mult, senatorul Cristian Resmeriță apreciază că acest obiectiv de investiții a fost asumat și de către Guvern, dar și de către liderii politici social-democrați. ”Partidul Social Democrat și-a luat angajamentul de a finaliza această importantă investiție de infrastructură rutier. Tocmai de aceea, personal, sunt decis să fac în aşa fel încât drumul spre Herculane să fie finanţat şi finalizat. Mă voi lupta pentru acest lucru chiar dacă și până acum am făcut numeroase demersuri în această direcție la toate guvernele și chiar dacă am observat că acest subiect revine în atenția factorilor decidenți numai în campaniile electorale, după care promisiunile par a fi uitate. Voi lupta până la capăt pentru ca lucrările la Drumul Naţional 66A care leagă Câmpul lui Neag de Herculane să fie reluate și acest obiectiv să fie grabnic finalizat, întrucât el reprezintă singura modalitate de a deschide noi orizonturi pentru Valea Jiului, ne dă posibilitatea să dezvoltăm turismul şi să atragem cât mai mulţi bani în Valea Jiului, atât de greu încercată de restructurarea mineritului”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

În interpelarea adresată, în acest sens, Primului Ministru Viorica Dăncilă, senatorul Resmeriță solicită informații clare privind intenția Guvernului României față de acest proiect important pentru Valea Jiului. ”Vă rog, doamnă Prim Ministru să-mi spuneți dacă veți aloca, în acest an, fondurile necesare continuării investițiilor la DN66A, pe tronsonul Câmpu lui Neag-Herculane, și vă solicit să luați toate măsurile ce se impun ca acest drum să fie finalizat în cel mai scurt timp”, spune senatorul Resmeriță, în finalul interpelării sale adresate Primului Ministru.

Un răspuns al Guvernului pe acest subiect, trebuie să fie transmis autorului interpelării în cel mult 30 de zile.