La Petrila au reînceput lucrările de amenajare a străzilor, trotuarelor, parcărilor și spațiilor verzi din cartierele orașului

Home Administrație La Petrila au reînceput lucrările de amenajare a străzilor, trotuarelor, parcărilor și spațiilor verzi din cartierele orașului
La Petrila au reînceput lucrările de amenajare a străzilor, trotuarelor, parcărilor și spațiilor verzi din cartierele orașului

Orașul Petrila a beneficiat de finanțarea necesară pentru implementarea a opt proiecte de dezvoltare locală prin Programul Național de Dezvoltare Locală, vizând modernizarea infrastructurii rutiere și a celei școlare.

Început anul trecut, programul de finanțare pentru obiectivul de investiții: ”Reparații și modernizare străzi, trotuare și parcări în cartierele 8 Martie, 22 Decembrie, Tudor Vladimirescu, Minei și Alexandru Sahia din orașul Petrila”, a fost realizat în proporție de aproximativ 40 %, iar acum, fiindcă și vremea o permite, au putut să reînceapă lucrările în toate cartierele orașului.

”Ceea ce vedeți acum în cartierele orașului Petrila este continuarea lucrărilor începute anul trecut și acestea fac parte dintr-un amplu proiect de dezvoltare locală pentru care am putut obține finanțare de la guvern. Fiindcă vremea o permite, constructorul are deja în derulare lucrări în mai multe zone ale orașului”, a spus primarul Vasile Jurca.

Toate acestea se adaugă la lucrările majore de investiții în infrastructură, care se vor concretiza prin finalizarea efectivă a tuturor proiectelor de dezvoltare locală.

”Anul trecut am depus cereri de finanțare pentru opt obiective și am reușit să obținem finanțare pentru absolut toate. Ele însumează peste 12 milioane de lei, valoarea totală a investiției fiind de peste 16 milioane. Acestea sunt sume estimate de proiectanți, în urma licitației, valoarea investiției va scădea”, a mai spus Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.