Servicii moderne la dispoziția clienților Apa Serv pentru plata facturilor la apă

Home Economie Servicii moderne la dispoziția clienților Apa Serv pentru plata facturilor la apă
Servicii moderne la dispoziția clienților Apa Serv pentru plata facturilor la apă

Preocupările operatorului regional de apă și canalizare din Valea Jiului în ceea ce privește extinderea și modernizarea sistemelor de plată a facturilor pentru consum sunt orientate în așa fel încât ele să răspundă dorinței clienților de a avea acces la cât mai multe soluții alternative de plată, inclusiv la utilizarea serviciilor electronice și bancare.

În acest context, încă de anul trecut, Apa Serv Valea Jiului a pus la dispoziția clienților săi, încă un sistem modern pentru plata facturilor reprezentând costul serviciilor de apă si canalizare. Acesta este unul de tip electronic banking, derulat prin intermediul Băncii Comerciale Române. ”Serviciul e-BCR este disponibil în toate sucursalele BCR din Valea Jiului și nu implică costuri suplimentare pentru clienții noștri”, spune ec. Roxana Benke, șef Serviciul Economic-Financiar al Apa Serv Valea Jiului.

Mai pe înțelesul tuturor, noul serviciu de plată, intitulat e-BCR reprezintă plata prin ”roboțeii” care se găsesc în toate unitățile BCR. ”Practic, pentru efectuarea plății, clientul are nevoie doar de factura fiscală emisă de Apa Serv Valea Jiului și de contravaloarea, în numerar sau pe card, a acesteia. Clienților nu li se percepe comision pentru plata efectuată la aceste aparate ale BCR, toate costurile implicate de acest sistem fiind suportate de societatea noastră”, explică Roxana Benke.

În prezent, Apa Serv Valea Jiului pune la dispoziția clienților săi mai multe modalități de plată a facturilor, după cum urmează:

  • Încasarea directă, prin centrele de încasări disponibile în toate orașele din Valea Jiului;
  • Încasarea cu cardul, prin intermediul aparatelor POS amplasate la centrele de încasări ale societății;
  • Încasarea prin serviciile PayPoint și Mobile Distribution, prin terminalele POS de la comercianții parteneri din Valea Jiului;
  • Încasarea cu numerar la casieriile agențiilor Piraeus Bank;
  • Încasarea prin sistemul de plată online, cu cardul, pentru abonații care au cont creat pe site-ul Apa Serv.

Încasarea prin electronic banking (”roboțeii” BCR pentru plăti cu numerar sau card), prin sucursalele BCR din orașele Petrila, Petroșani, Vulcan, Lupeni și Uricani.

”Căutăm în permanență să răspundem și din acest punct de vedere, al extinderii și diversificării modalităților de plată a facturilor, inclusiv prin utilizarea mijloacelor moderne de plată, să răspundem așteptărilor clienților noștri. Le mulțumim totodată celor care au înțeles că apa este un serviciu care trebuie achitat la timp, ca orice alt serviciu de utilitate publică, iar acest tip de relație face posibil ca Apa Serv Valea Jiului să fie astăzi o societate comercială cu capital de stat model, care înregistrează profit din activitate și care poate astfel să deruleze investiții necesare în modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în toate localitățile Văii Jiului, la nivelul cerințelor europene și al așteptărilor beneficiarilor noștri”, apreciază Costel Avram, director general al Apa Serv Valea Jiului.