Stagii practice pentru tineri, în instituțiile Uniunii Europene

Deputatul european Iuliu Winkler, președintele UDMR Hunedoara, a anunțat într-o conferință de presă că pe site-ul său, la link-ul http://winklergyula.ro/ro/tineret/, tinerii pot să găsească lista actualizată cu toate instituțiile europene unde pot aplica pentru stagii practice.

”Această listă a fost reactualizată de tinerii care au efectuat stagii practice în cabinetul meu parlamentar de la Bruxelles”, a arătat deputatul european.

Iuliu Winkler consideră că efectuarea de stagii practice în cadrul instituțiilor europene poate fi o etapă importantă în formarea profesională a tinerilor din România. Potrivit deputatului european, timpul petrecut în cadrul instituțiilor europene, fie că este vorba despre Comisia Europeană, Parlamentul Euopean sau Curtea Europeană de Justiție, poate fi o perioadă de acumulare de cunoștințe și competențe, dar și una care să le ofere tinerilor posibilitatea de a vedea cu proprii ochi lucrurile bune sau mai puțin bune ale UE.

”Eu cred că cea mai mare investiție pe care trebuie să o facem este în tineri, iar cea mai importantă reformă pe care trebuie să o facem este cea a învățământului. (…) Trebuie să facem o reformă a competențelor, să facem o reformă prin care să intrăm în secolul 21. (…) Există și multe alte căi prin care să-i mobilizăm pe tineri, să-i facem pe tinerii noștri să fie competitivi. Să-i învățăm să facă voluntariat, să-i învățăm să cunoască valorile adevărate, să-i ajutăm să descopere lumea. Iar una dintre posibilități este aceea de a încerca să petreci o perioadă de practică într-una dintre instituțiile europene. (…) Le atrag atenția tinerilor să nu se lase manipulați. Și, de aceea, consider că experiența personală este neînlocuit”, a spus Iuliu Winkler.