Drumul spre Lumină al Doamnei Elisabeta Boia…

Home Stiri la zi Drumul spre Lumină al Doamnei Elisabeta Boia…
Drumul spre Lumină al Doamnei Elisabeta Boia…

”Je suis la lumiere !” (Eu sunt Lumina), scria, cu ceva vreme în urmă, pe una din fotografiile de profil ale paginii sale de facebook, Doamna Elisabeta Boia.

Prezență feminină, mereu elegantă și rafinată, Doamna educator Elisabeta Boia a fost dintotdeauna și întotdeaua o apariție spectaculoasă în comunitatea locală a municipiului Vulcan. Mereu frumoasă, jovială, cu o poftă de viață molipsitoare, Doamna Geta – cum îi spuneau deopotrivă prietenii, cunoscuții și copiii cărora le-a fost, ca un adevărat pedagog – ”mama doi” a ajuns la capătul drumului său prin această lume.

Vestea trecerii în eternitate a Elisabetei Boia a venit astăzi, brusc, fulgerător, fără ca nimic să prevestească o asemenea nenorocire. Mulți sunt încă aceia cărora li se pare că trecerea Doamnei Geta într-o altă lume e doar o glumă proastă…

La capătul unei vieți frumoase, Elisabeta Boia lasă în urmă sute și mii de oameni întristați. Sunt toți acei oameni care, au cunoscut-o și admirat-o încă din fragedă pruncie, pentru că Doamna Geta a fost un educator extrem de iubit de copiii care i-au trecut prin mâini la grădiniță, acolo unde și-a desfășurat, cu o rară vocație și dedicație, întreaga activitate profesională, din 1974 (după absolvirea Liceului Pedagogic din Deva) și până în prezent. Sunt toți acei bravi români alături de care s-a implicat activ (împreună cu soțul ei, Irimie Boia) și, mai ales, cu suflet în promovarea naționalismului și românismului, sub stindardul Partidului România Mare. Sunt toți acei vulcăneni care au prețuit-o, care au admirat-o și care au respectat-o așa cum a meritat din plin.

De pe acum, cu toții, îndurerați de grabnica și fulgerătoarea trecere la cele veșnice a Doamnei Geta, nu avem a ne consola decât cu gândul că Dumnezeu a chemat-o la dreapta Sa, ca pe un om vrednic, în preajma sărbătorilor Pascale. Și nu avem decât a crede că așa cum Elisabeta Boia a trăit, alături de noi, ca o flacără arzând, tot așa, de pe-acum, așa cum poate providențial a lăsat însemnat pe profilul său de facebook, Geta Boia rămâne în inimile, sufletele și memoria noastră, o strălucitoare… Lumină !

Dumnezeu s-o odihnească în pace !