”Ziua Porților Deschise” la Apa Prod S.A.

Home Stiri la zi ”Ziua Porților Deschise” la Apa Prod S.A.
”Ziua Porților Deschise” la Apa Prod S.A.

Elevi de la școli din Deva și Hunedoara au vizitat, astăzi, obiective din aria de operare a Apa Prod S.A., în cadrul acțiunii „Porți deschise”. Aceasta a avut rolul de a marca Ziua Mondială a Apei, sărbătorită în fiecare an la data de 22 martie.

Primii vizitatori au fost elevi din ciclul primar de la Liceul de Arte ,,Sigismund Toduţă“ din Deva. Cei aproximativ 40 de copii au vizitat Stația de Tratare a Apei de la Sântămăria Orlea. Ghid le-a fost șeful Stației, domnul Andrei Valerică.

Acesta le-a explicat, pas cu pas, de unde și ce se întâmplă cu apa care ajunge în stație astfel încât să devină potabilă. Vizita elevilor la Stația Orlea face parte dintr-un parteneriat încheiat între unitatea de învățământ și Garda de Mediu, pe proiecte ecologice.

Alți vizitatori au fost elevi de la Școala Gimnazială nr. 2 Hunedoara, la Stația de Tratare a Apei Sânpetru (din municipiul Hunedoara). Cel care i-a ghidat și le-a explicat întreg procesul de tratare a apei a fost șeful Centrului Operațional Hunedoara, domnul Dănuț Florănescu.

Deși acțiunea „Porți deschise” s-a derulat astăzi, între orele 08:00-15:00, porțile obiectivelor administrate de societatea noastră vor rămâne deschise și în perioada următoare pentru toți cei care doresc să se familiarizeze cu procesele de tratare a apei și de epurare a apelor uzate.