Au început proiecțiile la noul Cinematograf ”Victoria” din Petroșani

Home Administrație Au început proiecțiile la noul Cinematograf ”Victoria” din Petroșani
Au început proiecțiile la noul Cinematograf ”Victoria” din Petroșani

Începând din această după-amiază, Cinematorgraful ”Victoria” și-a deschis ușile pentru a-i primi pe iubitorii de film din Petroșani (și nu numai !). Evenimentul a fost așteptat cu mare interes de cinefili, biletele pentru prima proiecție cinematografică propusă de criticul de film Emanuel Lăzărescu (cel care se va ocupa de programarea filmelor de la Petroșani) fiind vândute în scurt timp după deschiderea casei de bilete.

În avanpremieră, mai multe personalități locale din municipiul Petroșani, au răspuns invitației lansate de primarul Tiberiu Iacob Ridzi de a participa la o festivitate de deschidere a noului edificiu de cultură repus în funcțiune la Petroșani, după 25 de ani. „Am observat și eu că aceasta este o investiție foarte așteptată de locuitorii din Petroșani și, în mod special, de tineri. Cinematograful Victoria reînvie practic astăzi, pentru ca în ultimii 25 de ani clădirea a fost abandonată în paragină. Din fericire, astăzi suntem în situația în care avem la Cinema Victoria cele mai bune condiții, atât în ceea ce privește funcționalitatea clădirii, dar și din punct de vedere tehnic și mă bucur că am reușit să redăm comunității, în mdo special copiilor și tinerilor, acest important edificiu care sper să devină un punct de atracție pe agenda activității lor”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Primarul municipiului Petroșani a ținut să mulțumească și celor care au contribuit la refuncționalizarea Cinematografului ”Victoria”, în mod special Companiei Naționale pentru Investiții (CNI) care a finanțat la Petroșani primul cinematograf din lista sinteză a altor obiective de acest tip care vor fi realizate în România, dar și firmei care a executat lucrările de investiții – SC Masa Adrigela SRL Petroșani- precum și celor care, în parteneriat cu Primăria Petroșani vor administra programul proiecțiilor cinematografice – SC Macron Fantastic SRL București.

Valoarea investiției care a fost realizată la Cinematograful Victoria din Petroșani se ridică la 3.728.650 lei. Noul Cinematograf are 250 de locuri și poate proiecta filme 2D și 3D.