Cartea “Maculator existenţial”, de Valeriu Butulescu, va fi lansată la Braşov

Home Cultură Cartea “Maculator existenţial”, de Valeriu Butulescu, va fi lansată la Braşov

Începând de joi, 22 martie, şi până duminică, 25 martie 2018, în Aula Magna a Universității „Transilvania”din Braşov va fi deschis Târgul Internaţional de Carte şi Muzică „Libris”.

Organizată în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, ajunsă la ediţia a XV-a, importanta manifestare are loc  anual în preajma Sărbătorii religioase de „Buna Vestire”.

În cadrul acestui evenment, sâmbătă,  24 martie, ora 18:00, în prezenţa autorului,  va avea loc lansarea ultimei cărţi a lui Valeriu Butulescu, “Maculator existenţial”, tipărită sub auspiciile editurii “Libris Editorial” din Braşov.

Cartea cuprinde o selecţie din ultimele aforisme ale autorului şi este prefaţată Alex Ştefănescu, unul din cei mai importanţi critici literari ai momentului,  care scrie tranşant: În alte ţări, în mediile culturale, faci o impresie bună dacă spui că vii din ţara în care trăieşte Valeriu Butulescu. (…). Cine este Valeriu Butulescu? Este cel mai valoros autor de aforisme din România, din toate timpurile, şi unul dintre cei mai valoroşi din lume. Cărţile lui au apărut în toate limbile pământului şi pretutindeni au fost comentate cu admiraţie. A primit numeroase premii în străinătate. (…)

În cadrul lansării, cartea va fi prezentată de Dana Anghelescu, directoare la „Libris Editorial”.

De asemenea, autorul se va întâlni cu reprezentanţi ai teatrului braşovean, care montează o nouă interpretare scenică a dramei „Infinitul Brâncuşi”, piesă reprezentativă a creaţiei dramaturgului Valeriu Butulescu.