La Petroșani, anul Centenar a început la Apa Serv, cu o conferință a lui Dan Puric despre jertfa Unirii noastre

Home Cultură La Petroșani, anul Centenar a început la Apa Serv, cu o conferință a lui Dan Puric despre jertfa Unirii noastre
La Petroșani, anul Centenar a început la Apa Serv, cu o conferință a lui Dan Puric despre jertfa Unirii noastre

Doar netăgăduita, ba chiar intens și curajos clamata dragoste de țară, sentiment care-i definește deopotrivă pe actorul Dan Puric, jurnalistul Ionuț Drăgotesc și directorul general al Apa Serv, Costel Avram au făcut posibil ca, în anul în care România TREBUIE să-și celebreze Centenarul Marii Uniri, mai mult de 100 de salariați ai Apa Serv Valea Jiului, dar și o mână de jurnaliști locali, să fie spectatori privilegiați ai unei conferințe despre ”Jertfa Unirii noastre” și despre ce mai înseamnă astăzi și ce trebuie să însemne cu adevărat ”Să fii român”, o conferință susținută de maestrul Dan Puric, nu doar un genial actor al scenei românești contemporane, ci și un ROMÂN în adevăratul înțeles al cuvântului.

Evenimentul, găzduit astăzi de sala de festivități ”Nicolae Sădean” de la sediul central al Apa Serv Valea Jiului, va rămâne cu siguranță în istoria noastră locală. Dar poate mult mai important de atât, cuvintele maestrului Dan Puric, un adevărat apostol al credinței în puterea de regenerare a Neamului Românesc, vor prinde rădăcini în mintea celor care l-au ascultat și l-au înțeles și vor genera acea atitudine necesară pentru ca acest neam să aibă șansa de a redeveni ceea ce a fost de-a lungul zbuciumatei sale istorii. Și poate chiar mai mult decât atât !

Cuvintele rostite la Petroșani, dar și peste tot în țară, de Dan Puric nu pot fi relatate în profunzime într-un articol de ziar, pentru că ele merg direct la suflet, fără intermediar, și trebuie primite cu inima deschisă. Din acest motiv, vă îndemn, dragi români, să nu vă rezumați doar la un firesc ”Like” dat acestui articol, ci să vă oferiți bucuria și privilegiul unei întâlniri în sala de spectacol de oriunde și cu oricare din conferințele ”predate” de Dan Puric. Împreună cu Ionuț Drăgotesc, producătorul spectacolelor Companiei ”Dan Puric”, maestrul va merge în turneu în toată țară cu acest ”regal de suflet românesc” care a debutat magistral, în anul Centenarului Marii Uniri, în ”cuibul de românism” de la… Apa Serv Petroșani. Spectacolul-eveniment ”Jertfa Unirii Noastre”, cea mai recentă producție a Companiei Dan Puric,  are menirea de a le deschide oamenilor ochii, sufletele și mintea și de a le arăta tututor că, într-un timp în care toți și toate ne par potrivnice, ”tot ce-i românesc. nu piere !”

Revenind la conferința susținută de maestrul Dan Puric la sediul Apa Serv, ca rod al unei prietenii trainice între români autentici, doar prezentându-vă gândurile așternute pe o rețea de socializare de Costel Avram, directorul general al ASVJ, după acest eveniment, veți înțelege cât de mult a însemnat aceasta pentru oamenii ce au avut șansa de a-l asculta (unii poate chiar de a-l reasculta) pe un mare român: actorul Dan Puric.

”L-am avut astăzi ca oaspete, la sediul Apa Serv Valea Jiului, pe marele actor, dar mai ales pe marele Român, Dan Puric. Îi mulțumesc prietenului meu Ionuț Drăgotesc, care a intermediat prezența maestrului Puric pentru a susține o conferință excepțională în fața colegilor mei de la Apa Serv, așa cum îi mulțumesc distinsului nostru oaspete pentru cuvintele frumoase care ne-au mers, tuturor, la suflet. Anul 2018 este anul Centenar al Marii Uniri și ne-am propus ca acest eveniment să-l marcăm și noi, cei de la Apa Serv, convinși fiind că toți cei care cred, gândesc și simt românește, trebuie să participe activ la această aniversare unică pentru fiecare dintre noi și pentru conștiința neamului din care facem parte. În acest sens, am organizat la sediul Apa Serv, această exceptională conferință, în care maestrul Dan Puric ne-a vorbit despre ”Jertfa Unirii noastre” și despre ce înseamnă astăzi ”Să fii Român”. Personal, trăiesc intens de multă vreme sentimentele despre care ne-a vorbit astăzi Dan Puric. Îmi doresc însă ca aceste sentimente, ale prețuirii pentru bravii noștri înaintași și patrioți, pentru martirii Neamului Românesc, pentru valorile, idealurile și credința oamenilor de pe aceste meleaguri, să vorbim din ce în ce mai mult, toți cei care mai credem în renașterea acestui popor, în demnitatea națională, în adevăr și în bunul Dumnezeu”, a spus Costel Avram. 

Celor ce poate n-au răbdarea de a citi ”din scoarță-n scoarță” cartea ”Să fii Român !” a lui Dan Puric sau măcar e a parcurge integral aceste rânduri, le putem spune doar, că în limbajul modern (sau, mă rog, ”cool”), orice prelegere a maestrului Puric se poate reduce, în esență, la două cuvinte cât un uriaș îndemn: ”România, trezește-te !”