Schimb de ștafetă la UDMR Petroșani. Noul președinte este Elekes Pál – Jenő.

Home Politică Schimb de ștafetă la UDMR Petroșani. Noul președinte este Elekes Pál – Jenő.
Schimb de ștafetă la UDMR Petroșani. Noul președinte este Elekes Pál – Jenő.

Organizația locală a UDMR Petroșani are o nouă echipă de conducere, aleasă în forurile statutare de alegeri care au avut loc cu ceva vreme în urmă.

Astfel, după decizia de a se retrage din prim-planul scenei politice locale a lui Eduard Wersanski, în funcția de președinte al Organizației municipale Petroșani a UDMR a fost ales inginerul Elekes Pál – Jenő. Acesta va face echipă, la conducerea organizației locale a UDMR Petroșani cu Csaba Kutasi – vicepreședinte și Imre Baboczi – responsabil politic. De asemenea, în urma noilor alegeri care au avut loc și la Organizația de femei a UDMR Petroșani, în funcția de președinte a fost aleasă Ildiko Bogdan.

Noul președinte al UDMR Petroșani, Elekes Pál – Jenő este pensionar din sectorul minier, este inginer de profesie – absolvent Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică și, mai apoi, al unei specializări master la Facultatea de Mine de la Universitatea din Petroșani. Acesta a acumulat, de-a lungul timpului, o bogată carieră profesională, începută în 1990 la Mina Petrila, ca lăcătuș și continuată, mai apoi, succesiv, ca miner (1998-2009), inginer Control Securitate Minieră la sediul CEH (2009-2012), inginer Control Securitate Minieră la sediul Societății Naționale pentru Închideri de Mine Valea Jiului Petroșani (2012-2014), consilier al directorului general de la SNIMVJ (2014-2015) și, din nou, inginer Control Securitate Minieră la sediul Societății Naționale pentru Închideri de Mine Valea Jiului Petroșani, până în octombrie 2017, când s-a pensionat.

Reprezentant respectat al comunității maghiare din Petroșani și membru al UDMR Petroșani din anul 2009, Elekes Pál – Jenő a fost ales, pentru un mandat de 2 ani, în fruntea Organizației UDMR Petroșani. ”Sunt onorat de decizia colegilor mei din UDMR, cărora le mulțumesc pentru încrederea acordată. Îmi doresc ca, în mandatul meu de președinte, să continui toate proiectele bune care au fost demarate până acum; îmi doresc, ca împreună cu societatea civilă, cu reprezentanții cultelor și cu oamenii activi din comunitatea noastră, să strângem rândurile și să organizăm acele activități de care cu toții avem nevoie și care mențin vii tradițiile noastre, cultura noastră și prezența noastră în comunitatea locală din Petroșani și din Valea Jiului”, a declarat Elekes Pál – Jenő, președintele UDMR Petroșani.

Predecesorul acestuia, Eduard Wersanski, unul dintre cei mai longevivi lideri ai comunității maghiare din Valea Jiului, a fost desemnat drept președinte de onoare al Organizației UDMR Petroșani.