27martie – Ziua Mondială a Teatrului

Home Cultură 27martie – Ziua Mondială a Teatrului
27martie – Ziua Mondială a Teatrului

Actori, scenografi, regizori, întreaga comunitate teatrală și, deopotrivă, publicul căruia îi este destinată activitatea acestora, sărbătoresc astăzi, 27 martie, Ziua Mondială a Teatrului.

Această sărbătoare internațională a teatrului a fost instituită în anul 1961, la Viena, de către Institutul Internațional de Teatru, în cadrul Congresului Mondial. Prima dată a fost sărbătorită în anul 1962, la 27 martie, când s-a deschis stagiunea Teatrului Națiunilor, la Paris. Această dată este un moment de afirmare a forței de comunicare a artei scenice, ca mod de expresie a umanității, în pofida tuturor frontierelor geografice sau culturale, lingvistice sau politice.

Este un prilej în plus de a oferi un semn de gratitudine și admirație uneia dintre cele mai nobile activități artistice, găzduite de Măria Sa Teatrul, precum și de a accentua impactul, dintotdeauna, al Teatrului în dezvoltarea umanității.

Pentru noi, publicul iubitor de teatru din Valea Jiului este un moment în plus pentru a le mulțumi oamenilor deosebiți care dau viață uneia dintre cele mai apreciate instituții de cultură din regiune, la Teatrul Dramatic ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani.

La mulți ani, vouă, oameni frumoși !