Rotary Club Valea Jiului a dat startul unei noi ediții din ”Ștafeta Succesului”

Home Educație Rotary Club Valea Jiului a dat startul unei noi ediții din ”Ștafeta Succesului”
Rotary Club Valea Jiului a dat startul unei noi ediții din ”Ștafeta Succesului”

O nouă ediție a proiectului intitulat ”Ștafeta Succesului”, proiect inițiat și coordonat de Rotary Club Valea Jiului, a demarat luni, 26 martie 2018, la Lupeni.

Avându-i ca ”lectori” pe rotarienii de serviciu: ing. Cristian Merișanu – viceprimarul municipiului Vulcan, prof. Bogdan Bădău – director adjunct al Colegiului ”Mihai Viteazu” Vulcan, dr. Grigore Crișan – președintele Colegiului Medicilor din județul Hunedoara și Felicia Gabriela Portasă – formator și jurnalist, proiectul ”Ștafeta Succesului”, aflat la debutul celei de-a doua ediții, și-a propus să dezvolte în rândurile tinerilor liceeni de la colegiile din regiunea Văii Jiului, un potențial răspus la cea mai spinoasă întrebare a tinerilor de astăzi: ”Ce fac eu cu viața mea ?”

”Întâlnirea de astăzi cu elevii colegiilor din vestul Văii Jiului, integrați în proiectul nostru conceput ca un curs de dezvoltare personală și antreprenorială – ȘTAFETA SUCCESULUI, din punctul nostru de vedere a avut impactul necesar asupra grupului țintă, elevii din clasele a X-a. Abordarea noastră are o direcție clară și simplă: căutarea răspunsului la întrebarea CE FAC EU CU VIAȚA MEA? Pentru fiecare dintre noi această întrebare este fundamentală. La vârsta lor, a tinerilor noștri cursanți, intensitatea și frecvența repetării acestei întrebări trebuie să fie din ce în ce mai mari… până la găsirea răspunsului. Noi le-am oferit câteva repere ajutătoare în acest sens”, spune Cristian Merișanu, cel care va prelua președinția Clubului Rotary din Valea Jiului, în perioada următoare.

Programul” educațional ”Ștafeta succesului” își propune să descopere, prin intermediul unor întâlniri cu oameni de succes din diferite domenii de activitate din regiunea noastră, interesul tinerilor pentru dezoltarea personală și pentru construirea unui viitor, evident, de succes. De asemenea, proiectul își propune să afle câți dintre participanți sunt atrași și de latura antreprenorială a vieții. În acest sens, și în acest an, Rotary Club Valea Jiului va dezvolta proiectul-concurs ”MICUL ANTREPRENOR – 2018.”

Pentru deschiderea lor și sprijinirea activităților Clubului Rotary în această primă activitate derulată sub genericul ”Ștefetei Succesului”, echipa coordonatoare adresează mulțumiri conducerii Liceului Tehnologic Lupeni – doamnei director Aura Bucur (gazda primei întrevederi a rotarenilor cu tinerii) dar și conducerilor celorlalte unități de învățământ din vestul Văii Jiului: Liceul Teoretic Mircea Eliade – Lupeni, Colegiul Tehnic Mihai Viteazul – Vulcan, Liceul Tehnologic Retezat – Uricanil, pentru colaborare.