„Școala altfel!”, la Stația de epurare a SC Apa Prod din Deva

Home Educație „Școala altfel!”, la Stația de epurare a SC Apa Prod din Deva
„Școala altfel!”, la Stația de epurare a SC Apa Prod din Deva

Aproape 80 de elevi au vizitat, astăzi, Stația de epurare a apelor uzate din Deva, în cadrul săptămânii „Școala altfel!”
Primii vizitatori au fost elevi din ciclul primar de la Liceul de Arte ,,Sigismund Toduţă“ din Deva. După ce, la sfârșitul săptămânii trecute, copiii au vizitat Stația de Tratare a Apei de la Sântămăria Orlea, unde au aflat cum apa brută devine potabilă, astăzi au aflat ce se întâmplă cu apa pe care deja au folosit-o în gospodărie.

Cel de-al doilea grup care a vizitat astăzi stația de epurare gestionaă de Apa prod a fost reprezentat de elevi de gimnaziu de la Colegiul Tehnic „Transilvania” din Deva.

Ghidul celor două grupuri de elevi a fost șefa Stației de epurare, Delia Hanga, care le-a explicat acestora întreg procesul de epurare a apelor uzate și le-a vorbit despre cum trebuie protejat sistemul de canalizate.

Elevii au putut vedea „pe viu” ce se întâmplă cu servețelele umede, cârpele dar și alte obiecte care sunt aruncate în vasul WC sau direct în sistemul de canalizare și care, dacă nu colmatează rețeaua, ajung în stația de epurare. Aceste obiecte, odată ajunse în stație, pot produce defecțiuni majore ale utilajelor și echipamentelor.