Stația de tratare a apei de la Jieț a fost astăzi spațiu de educație pentru ”Școala altfel”

Home Educație Stația de tratare a apei de la Jieț a fost astăzi spațiu de educație pentru ”Școala altfel”
Stația de tratare a apei de la Jieț a fost astăzi spațiu de educație pentru ”Școala altfel”

Mai mulți elevi care urmează cursurile de gimnaziu de la Scoala Generală „I.D. Sârbu” din orașul Petrila au vizitat astăzi, 27 martie, Stația de Tratare a Apei de la Jieţ.

Vizita copiilor face parte din programul stabilit de Apa Serv Valea Jiului și unitățile locale de învățământ pentru Săptămâna educativă intitulată ”Școala Altfel”. Aceasta continuă seria vizitelor efectuate la alte obiective ale ASVJ, în cadrul unor activități care au avut loc în decursul acestei săptamani, la Staţiile de Tratare a Apei de la Jieţ si Valea de Peşti dar și la Staţia de Epurare a Apei de la Dănuţoni.

Șefa Stației de Tratare a Apei dela Jieț, ing. Mihaela Sitea, le-a fost astăzi educatr special elevilor din Petrila, pe care i-a condus prin toate modulele stației explicându-le întregul proces de tratare a apei, de la intrarea și până la ieșirea acesteia din stație, către beneficiari. Elevii au vizitat decantorul lamelar, sala pompelor și sala filtrelor, unde au asistat la procesul de spălare al acestora.

La laboratorul de analize, oaspeții au asistat la modul cum se efectuează analizele de calitate a apei potabile. Ei au învaţat de la specialiştii Apa Serv despre traseul apei, de la captarea apei brute până la obţinerea apei potabile, cât și informații esențiale despre importanța apei și a păstrării unui mediu cât mai curat și sănătos.

Potrivit reprezentanților Apa Serv, elevii au fost foarte receptivi la toate explicațiile și la toate obiectivele vizitate, punând întrebări pragmatice la care au primit răspunsuri pe masură.

La finalul vizitei a avut loc, ca de obicei, o sesiune de verificare a cunostiinţelor acumulate, toţi copii primind ca rasplată câte o diplomă personalizată cu evenimentul la care au participat. În plus, o mică artistă din rândul elevilor, a cântat un cântec în semn de apreciere și mulțumire pentru cei care i- au îndrumat în această frumoasă experienţă.