Bosch deschide o fabrică de mașini de spălat la Simeria, după o investiție de 110 milioane de euro

Home Economie Bosch deschide o fabrică de mașini de spălat la Simeria, după o investiție de 110 milioane de euro
Bosch deschide o fabrică de mașini de spălat la Simeria, după o investiție de 110 milioane de euro

Reprezentanții Primăriei Orașului Simeria au prezentat joi, în cadrul unei conferințe de presă, informații privind investiția de 110 de milioane de euro pe care o va realiza compania BOSCH în județul Hunedoara. Investiţia va fi realizată de compania BSH Hausgeräte GmbH, o companie a grupului Bosch, şi va crea 700 de locuri de muncă.

Primarul orașului Simeria, Emil Rîșteiu a explicat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că prima întâlnire cu cei de la Bosch a avut loc în 4 mai 2017, iar anunțul privind demararea investiției Bosch la Simeria s-a făcut în 28 martie 2018.

Pentru o informare completă cu ceea ce a fost necesar să se facă pentru a aduce investiția BSH (Bosch) în Simeria, primarul Emil Rîșteiu a prezentat un sumar al principalelor activități gestionate de administrația locală n acest scop (altele decât cele făcute de firma de consultanță CBRE Romania) :

-8 sedinte cu stafful Bosch si BSH – peste 31 de ore
-25 sedinte tehnice – peste 80 de ore
– raspuns la 20 de pagini de întrebări de la firma de avocatură (care confirmă legalitatea tuturor documentelor)
-sprijinirea echipei de proiectanți BSH pentru obținerea avizelor in timpul minim legal
– corelarea proiectelor locale cu proiectul BSH
-peste 130 de email-uri cu intrebari si clarificari
-obtinere avize : CJ,Prefectura,Primaria Bacia, Mediu, Transgaz, Delgaz, CNADNR ( Deva, Tm, Buc), CFR( local si Tm), Enel( local, Tm), OCPI, ANIF, Dir Agricola, Min. Agriculturii, Directia de Cultura, OJ Pedologie, Politie,Min. Apararii, Apa Prod.

Documente:
– 34 de pagini de documente emise- traduse in engleza si germana
– 5 proiecte (PUZ, Gaz, Apa, Drum, Canal irigații)
-54 de certificate fiscale
– 93 de documentatii vizate de primaria simeria
– 7 hotarari de consiliu local in 5 sedinte diferite.

În analiza și solutionarea demersurilor legale pentru deschiderea afacerii Bosch la Simeria și-au dat concursul, de asemenea, Consiliul Județean Hunedoara, Prefectura județului Hunedoara, Apa Prod, Agenția Județeană de  Mediu, Enel Deva, CFR, OCPI, Transgaz Mediaș, ANIF, DRDP, ISJ, AJOFM, Facultatea de Inginerie Hunedoara, 5 firme de proiectare, 2 firme de topografie, Primaria Băcia, ADEH și Parcul de Afaceri Simeria.