Preotul Radu Trifon, următorul premiant în campania ”Premianții fără premiu”

Home Stiri la zi Preotul Radu Trifon, următorul premiant în campania ”Premianții fără premiu”
Preotul Radu Trifon, următorul premiant în campania ”Premianții fără premiu”

”Preotul Radu Ioan Trifon a fost o bună bucată de vreme membru al unei formații musicale, a rămas cu această pasiune în suflet și după ce a îmbrăcat haina preoțească. Nominalizarea lui în cadrul campaniei a venit ca urmare a propunerilor făcute care au avut la bază implicările sale în multe proiecte utile societății. Unul dintre ele este cafeneaua „OrthoCaffee”, locul unde tinerii pot socializa, discuta despre visele lor și lega prietenii. Vă invităm să aflăm, așa cum s-a titrat în presă, „destinul fabulos al unui rocker care a renunţat la scenă, ca să devină preot. Părintele Radu a fost membru în două trupe de rock progresiv, cu nume predestinate: Profetul şi Bethleem”, spune jurnalistul Dan Terteci despre următorul premiant al campaniei Premianții fără premiu.

Vocaţia pentru preoţie, titra un cotidian national în anul 2009, şi-a descoperit-o cântând la clape în formaţia Bethleem. „Era un rock cu tente spirituale. Surpriza mare au fost numeroasele scrisori pe care le primeam  de la fanii  grupului ce îmi cereau diferite sfaturi de viaţă.  Perioada a coincis cu descoperirea unui  duhovnic deosebit care mi-a arătat drumul pe care trebuie să merg în viaţă. Acela al credinţei”, spunea atunci Radu Trifon. După absolvirea facultăţii de teologie a aşteptat cinci ani până la hirotonisire, timp în care şi-a câştigat în continuare pâinea ca inginer. În 2008 a fost instalat preot în satul Josani. Între timp a ajuns consilier episcopal, poziție din care s-a implicat în proiecte de susținere a tinerilor, în organizarea de concerte și manifestări culturale.

Episcopia Devei și a Hunedoarei îi face o prezentare a părintelui Trifon, în care arată că: ”părintele Radu Trifon, vrednic lucrător în ogorul propovăduirii Evangheliei și a valorilor Bisericii strămoșești, mai ales în rândul tinerilor, îndeplinește și chemarea de Consilier pentru învățământ și tineret în cadrul Episcopiei Devei și Hunedoarei. Dragostea față de aceștia, precum și harismele ce împodobesc sufletul său, fac din inima părintelui mobilul de rezonanță la problemele și căutările tinerilor, totodată sursa unei disponibilități neobosite de a răspunde la frământările lor. Tată a cinci copii și un slujitor devotat al Sfântului Altar, părintele continuă să nască, prin Taina  Spovedaniei și a povățuirii, fii și fiice duhovnicești de toate vârstele, dar mai ales tineri aflați la răscrucile vieții. Părintele Radu manifestă afinitate pentru muzică și poezie, susținând o activitate misionară bazată și pe organizarea de concerte, evenimente muzical-literare, cateheze și discuții duhovnicești. Părintele Radu este cel care și-a adus un aport substanțial la împlinirea proiectului Episcopiei Devei și Hunedoarei privind amenajarea Centrului de tineret „OrthoCaffee”, un centru atipic, organizat sub forma unei cafenele creștine. Centrul – un loc foarte apreciat de tinerii deveni – se dorește a fi pridvorul în care aceștia să surprindă duhul genial al Evangheliei. De asemenea, emisiunile de televiziune și radio ale Părintelui Radu Trifon, care transmit mesajul de lumină al lui Hristos, se bucură de apreciere în rândul credincioșilor de toate vârstele. Considerăm că, datorită celor de mai sus, Părintele Radu Trifon a fost propus de mai mulți deveni pentru a fi invitat la evenimentul „Premianții fără premii”, o acțiune binevenită și inspirată pe care o realizați în orașul nostru și pentru care ne bucurăm și vă felicităm în același timp”.

Pentru exemplul său de dăruire, pentru modul în care a ales să slujească pentru comunitate, sâmbătă, 31 Martie 2018, ora 11.00, părintele Radu Ioan Trifon vine la întâlnirea Premianților fără premiu. ”Aveți ocazia să-l priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind în centrul Devei, în Piața Victoriei”, spune Dan Terteci, inițiatorul acestui apreciat proiect social.