2018 va fi din nou anul investiţiilor masive în modernizarea străzilor în orașul Petrila

Home Administrație 2018 va fi din nou anul investiţiilor masive în modernizarea străzilor în orașul Petrila
2018 va fi din nou anul investiţiilor masive în modernizarea străzilor în orașul Petrila

Anul 2018 va fi un an al investiţiilor în modernizarea străzilor din Petrila (și nu numai), prin programe care au beneficiat de finanțare prin PNDL, venite să continue lucrările realizate în acest domeniu în anii precedenți.

Chiar dacă orașul Petrila se poate lăuda ca fiind orașul cu cele mai multe străzi asfaltate, există încă unele zone care nu au fost reabilitate, unele aflate chiar în zona centrală, însă acest lucru va fi doar istorie, având în vedere proiectele care se află pe agenda acestui an în administrația petrileană, pe următoarele programe:

– Program de finanțare pentru obiectivul de investiții: ”Asfaltare strada Parângului din orașul Petrila”

– Program de finanțare pentru obiectivul de investiții: ”Modernizare strada Prundului, str. Florilor și aleea de la Blocul 1 str. Republicii din orașul Petrila”

– Program de finanțare pentru obiectivul de investiții: ”Asfaltare strada Cărbunelui din orașul Petrila”

– Program de finanțare pentru obiectivul de investiții: ”Asfaltare strada Dacilor din orașul Petrila”

– Program de finanțare pentru obiectivul de investiții: ”Asfaltare strada Lunca din orașul Petrila”

– Program de finanțare pentru obiectivul de investiții: ”Reparații și modernizare străzi, trotuare și parcări în cartierele 8 Martie, 22 Decembrie, Tudor Vladimirescu, Minei și Alexandru Sahia din orașul Petrila”

”Ne dorim să creștem confortul urban prin continuarea dezvoltării infrastructurii în orașul Petrila, iar acest lucru va fi posibil datorită implementării programelor pe care le-am lansat anul trecut, în care Primăria orașului Petrila va beneficia de finanțarea necesară pentru realizarea proiectelor de dezvoltare locală prin Programul Național de Dezvoltare Locală în perioada 2018 – 2020. Aceste programe au trecut deja de procedurile de licitație, fiind atribuite contractele de proiectare și execuție”, spune Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

La toate aceste proiecte, vizând modernizarea infrastructurii rutiere, se adaugă lucrările majore de investiții care vizează modernizarea infrastructurii școlare pentru care primarul orașului Petrila a reușit să obțină finanțarea prin PNDL la sfârșitul anului trecut, pe alte două programe:

– Program de finanțare pentru obiectivul de investiții: ”Construire Grădiniță cu Program Normal cu 6 grupe la școala ”I.D. Sîrbu” din orașul Petrila”

– Program de finanțare pentru obiectivul de investiții: ”Construire Grădiniță cu Program Normal cu 5 grupe la Școala ”Ana Colda” Lonea, din orașul Petrila”

”Grădinița I.D. Sârbu din orașul Petrila se află în stare avansată de degradare. În acest sens am reușit să obținem finanțare pentru a construi una nouă, modernă, pe locul acesteia. De asemenea, în zona Lonea va fi construită o nouă grădiniță, lângă Școala ”Ana Colda”, unde vor fi comasate mai multe grădinițe care funcționează acum în vechi case de colonie sau la parterul unui bloc de locuințe”, a explicat Vasile Jurca.

Desigur, lucrările din acest an în orașul Petrila nu se opresc doar aici. După cum spune primarul Jurca, orașul Petrila va beneficia și de un bazin didactic de înot, la Școala nr. 5. Investițiile pentru modernizarea tuturor parcurilor din Petrila, construirea unei toalete publice în ”Parcul Copiilor”, modernizarea tuturor aleilor și amenajarea de noi parcări, sunt alte câteva lucrări de pe agenda primarului și a administrației de la Petrila.

De asemenea, tot în acest an vor demara lucrările de asfaltare a străzilor Moșici, Galerie Cimpa, Moliviș sau Mesteacănului, străzi aflate la periferia orașului, cu finanțate de la bugetul local

Amintim aici și faptul că vor fi amplasate și câteva monumente istorice, la intrarea în oraș și la strada Minei, acestea fiind realizate în cinstea anului Centenar al Marii Uniri de la 1918, pentru care orașul Petrila pregătește un ciclu de manifestări legate de acest eveniment important, pe tot parcursul anului.

Așadar, o agendă încărcată în administrația de la petrileană, iar aici nu am așezat pe tapet toate lucrările care se vor derula în orașul Petrila. Vă vom ține la curent!