”Agenția de fapte bune”, sub egida Caritas, la Petroșani

Home Stiri la zi ”Agenția de fapte bune”, sub egida Caritas, la Petroșani
”Agenția de fapte bune”, sub egida Caritas, la Petroșani

Caritas Petroșani împreună cu Parohia Romano-Catolică Petroșani au derulat, în ultimele două săptămâni, campania de strângere de alimente cu numele Agenția de fapte bune! adresată  persoanelor vulnerabile ale comunității locale din Petroșani și Valea Jiului,  în perioada pascală.

Coordonatorul programelor Caritas Petroșani, Alexandru Kelemen spune că, înainte de distribuirea acestora, bilanțul acțiunii arată că, prin ajutorul oamenilor apropiați comunității Văii Jiului, al firmelor sau al  instituțiilor educaționale, au fost strânse îndeajuns de multe alimente pentru a realiza 75 pachete. Acestea vor fi distribuite vârstnicilor singuri sau uitați de comunitate, persoanelor fără adăpost sau familiilor sărace, identificate de asociația Caritas în cadrul campaniilor comunitare locale.

”Dorim să subliniem că toate resursele adunate în cadrul acestei campanii provin de la oameni simpli, anonimi sau instituții apropiate de cauza socială pentru care această perioadă este una în care Învierea este nu doar o experiență personală sau de familie dar și măsura iubirii față de cei în nevoie. Iar această iubire se dovedește prin fapte! Le mulțumim tuturor celor care au contribuit și îi invităm să verifice pagina noastră socială de Facebook (https://www.facebook.com/caritas.petrosani) pentru feedback despre familiile care au primit darurile lor. Mulțumim de asemenea tinerilor voluntari Caritas Petroșani care au pregatit azi ouă roșii pentru toți vârstnicii programelor noastre de îngrijire și care mâine se vor transforma în mesagerii comunității Astfel de implicare dovedește capacitatea și dorința lor de a fi piloni de dezvoltare comunitară sănătoasă și sustenabilă”, a declarat Alexandru Kelemen.