Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” din Petrila a primit ”Certificatul de Școală eTwinning”

Home Educație Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” din Petrila a primit ”Certificatul de Școală eTwinning”
Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” din Petrila a primit ”Certificatul de Școală eTwinning”

Peste 1.200 de școli din Europa au fost premiate cu ”Certificatul de Școală eTwinning” 2018-2019, iar Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” din Petrila se află între cele peste 60 de școli din România care au obținut acest titlu european.

Programul “eTwinning” a fost lansat în 2005, ca parte a Programului de învățare permanentă al Comisiei Europene și se adresează tuturor școlilor din învățământul preuniversitar european.

Este parte a programului Comenius al Comisiei Europene pentru Cultură și Educație, oferă posibilitatea de a desfășura proiecte on-line cu școli partenere din Europa și necesită înscrierea pe portalul www.etwinning.net.

Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” din Petrila a primit titlul de ”Școală eTwinning” pentru proiecte desfășurate împreună cu școlile din Uniunea Europeană și Turcia, pentru realizarea de prezentări și povestiri despre comunitate, despre tradițiile noastre și zona în care locuim. Alte proiecte au avut la bază teme de fizică și robotică, implicând colectivele de elevi sub directa îndrumare a cadrelor didactice: director Cecilia Mitran, profesori Luminița Jifcu, Nicoleta Cîndea, Emilia Andreica, Marcela Ersoy, Emilia Buium, Georgiana Rus, Diana Lukacs.

Platforma etwinning.net oferă:

– instrumente pedagogice care integrează noile tehnologii în procesul de învățare;

– apropierea de celelalte țări participante și mai buna cunoaștere a acestora;

– implicarea în activități curriculare comune;

– participarea profesorilor la o rețea europeană și oportunități pentru dezvoltare profesională, prin colaborarea în proiecte internaționale și prin participarea la seminarii internaționale de formare/ schimburi de experiență;

– un cadru atractiv de învățare pentru elevi și pentru profesori;

– recunoașterea oficială și o mai mare vizibilitate a activității participanților la nivel național și european;

– premii anuale și certificate naționale și europene de calitate pentru cele mai bune proiecte.

Programul eTwinning are ca scop principal facilitarea comunicării și colaborarea între școli din țările membre ale Uniunii Europene, implicând cadrele didactice și elevii în activități noi de învățare.

Un alt avantaj îl reprezintă faptul că aceste activități aduc recunoaștere oficială și o mai mare vizibilitate a activității participanților la nivel național și european, cât și premii anuale și certificate naționale și europene de calitate pentru cele mai bune proiecte.

1.217 școli au fost premiate cu ”Certificatul de Școală eTwinning” 2018-2019, în urma parcurgerii celor două etape ale procesului de înscriere. Aceste școli premiate sunt deschizătoare de drumuri, fiind recunoscute drept modele în domenii precum: practicile digitale, practicile de siguranță online, abordările inovatoare și creative ale pedagogiei, promovarea dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice, promovarea practicilor de învățare în colaborare în rândul personalului și elevilor.

Certificatele reprezintă atât o recunoaștere a reușitei personale a profesorilor, cât și o confirmare a rezultatelor deosebite obținute de întreaga echipă eTwinning din aceste școli.