Invitație la armonia de culori a primăverii în centrul civic al Petroșaniului

Home Administrație Invitație la armonia de culori a primăverii în centrul civic al Petroșaniului
Invitație la armonia de culori a primăverii în centrul civic al Petroșaniului

Zilele de primăvară dau un farmec aparte Centrului civic al Petroșaniului, odată cu armonia de culori generată de înflorirea copacilor ornamentali care tronează în mijlocul arterei pietonale, transformând-o într-o adevărată bijuterie a Petroșaniului.

Zona de promenadă a municipiului Petroșani rivalizează cu obiective similare atât din țară cât și de peste hotare. ”Centrul civic, la mijlocul primăverii, a devenit principala atracție pentru localnici și nu este ratat nici de vizitatori din alte orașe. Chiar și turiștii străini sunt surprinși de frumusețea zonei pietonale cuprinsă între Piaţa Victoriei şi Parcul “Comunitatea Europeană”, de lângă Teatrul de Stat “Ion D. Sîrbu” din Petroșani”, după cum apreciază reprezentanții Centrului Național de Informare și promovare Turistică (CNIPT) de la Petroșani. 

Cu parcuri moderne, alei pietonale, spaţii de joacă, dar şi panouri informative pentru turişti, centrul civic este cu adevărat o oază de relaxare.

Spectacolul oferit de natură face din zona de promenadă un loc care surprinde cu bogăţia sa de culori. Aleile cu pomii înfloriţi începând din aprilie și până spre mijlocul verii reprezintă un izvor nesecat de frumuseţe, care ne îmbie la plimbări îndelungi pentru a ne umple de armonie.

Centrul civic a fost reabilitat în baza unui proiect cu finanțare europeană derulat de Primăria Municipiului Petroșani.