Parapantiști din toată țara se reunesc de vineri, în Parâng, la Festivalul Aerociudaților

Home Reportaj Parapantiști din toată țara se reunesc de vineri, în Parâng, la Festivalul Aerociudaților
Parapantiști din toată țara se reunesc de vineri, în Parâng, la Festivalul Aerociudaților

Zeci de iubitori ai zborului cu parapanta se întâlnesc în acest sfârşit de săptămână în Staţiunea Parâng, la cea mai trăsnită competiţie de zbor, potriv unei informații prezentate de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică (CNIPT) de la Petroșani.

De 18 ani încoace, imediat cum se arată primele semne ale primăverii, iubitorii zborului cu parapanta îşi dau întâlnire la una dintre cele mai ciudate competiţii. Scopul este acelaşi în fiecare an, de a stârni admiraţia turiştilor, dar mai ales de a-i bine dispune. Festivalul Aerociudaţilor din Parâng va deschide sezonul de zbor cu parapanta, însă carnavalul nu se va rezuma doar la zbor.

Organizatorii au pregătit trei zile de petreceri, carnaval ori diferite întreceri la care participă toată lumea. ”Festivalul Aerociudaților nu este un concurs în sine, este o întâlnire a tuturor iubitorilor zborului cu parapanta. Mizăm mai mult pe participarea pentru amuzament, să ne adunăm, să povestim, să ne simțim bine. Vom organiza și jocuri de cabană și vom avea și o tombolă cu premii amuzante. Anul acesta vor fi cam 100 de participanți. Ne întâlnim puțin mai târziu decât de obicei, în speranța că vom avea și condiții favorabile pentru zbor, aducând spectacolul și distracția la cote maxime”, spune Dan Toterman, principalul organizator al festivalului.

În Stațiunea Parâng sunt așteptați parapantiști din toate colțurile țării, toți pregătiți de carnaval. Festivalul este versiunea românească a Coupe Icare St Hilaire din Franţa și are un singur obiectiv: acela de a stârni uimire şi hohote de râs turiştilor aflaţi în staţiunea de deasupra Petroșaniului.

Aşadar, sute de iubitori ai ”aripii” încearcă să realizeze acrobaţii în aer costumaţi care mai de care mai ciudat. Evenimentul ține până duminică și aduce şi un omagiu celor care au pus bazele acestui minunat sport şi au contribuit la dezvoltarea zborului cu parapanta în Parâng.

Festivalul Aerociudaților a ajuns la a 18 ediție și deschide oficial sezonul de zbor cu parapanta.